Eğitim Sitesi

Çizgi Taşı Oyunu

Ana Sayfa > Eğitsel Çocuk Oyunları > Çizgi Taşı Oyunu

Çizgi Taşı Oyunu

Düzgün toprak veya beton bir alanda bir taş parçası ile yaklaşık 1-2 metre çapında bir yarım daire çizilir. Yarım dairenin alttan 3-4 metre uzatılır ve altı kapatılır. Yarım daire kısmına kadar olan kısmı enine çizgilerle bölünür. Her bölüm 20-35 cm aralığında olabilir. Şekil geniş ve üstü yuvarlak bir merdiven görünümündedir. Oyun en az iki kişi ile oynanır. Kızların daha çok oynadığı bir oyundur. Karışık da oynanır.

 

Bir düzgün taş parçası veya kiremit parçası hazırlanır. Gerekirse kiremit parçası taşla etrafı kırılıp oldukça yuvarlaklaştırılır. Oyunu başlatan, yarım daireyi önüne alacak şekilde çizginin altına yer alır. Taşı-kiremidi, birinci basamağa atıp, tek ayağı üzerinde sekerek yerdeki ayağı ile bir vuruşta dışarı atması gerekir. dersimiz.com Bunu başarırsa, dışarıdan kiremidi ikinci basamağa atıp kondurması gerekir. Taş alt veya üst basamağa kayar veya dışa çıkarsa oyuncu yanar. Diğeri oynama hakkı kazanır. Basamaklara ev denir.

 

Her basamağı atlayan oyuncu, basamaklardan sekerken çizgilere basamaz, bir basamaktan diğerine tek hareketle geçmek ve taşı geri çıkarırken, basamakları birer birer geçirmelidir. Her basamağı geçen oyuncu, çizginin gerisine gelir, taşı eline alıp ve sırtını dönerek taşı çizgili alana yavaşça atar. Taşın durduğu ev, o oyuncunun olur. Arkaya atılan taş, çizgi üstüne, başkasının evine veya dışarı çıkarsa oyuncu değişir.

 

Artık o eve diğer oyuncu basamaz ve taşını düşüremez. O basamaktan sekerek atlamak taşını bir vuruşta geçirmek ve serbest basamakta durdurmak gerekir. Aksi halde en üst yarım daire dinlenme yeridir. Oraya çıkan iki ayağı ile basar. Dinlendikten sonrada son basamaktaki taşı, her basamaktan tek tek iterek bir alt basamağa ve oradan dışarı atar. Taş çizgilerin üzerinde durmamalı, ayaklar çizgiye basmamalıdır.

add

tag Çizgi Taşı Oyunu nasıl oynanır çizgi oyunu eğitici çocuk oyunları sokak oyunları bedensel oyunlar fiziksel oyunlar bahçe oyunları okul oyunları

Çizgi Taşı Oyunu Hakkında Yorum Yazın...

  

Çizgi Taşı Oyunu Hakkında Yorumlar

mevlüt arslantürkoğlu bu anlatımla oynamak zor,eksik anlatım var sanırım 2016-03-02

çağla aslan çok güzel deneyin 2016-01-06

Yazılan son 2 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 2 yorum yazılmış.

Yeni Eklenen Eğitsel Çocuk Oyunları

Çizgi Taşı Oyunu