Eğitim Sitesi

Klavye Üzerindeki Tuşlar Ve Görevleri, ders ve çalışma notu

Klavye Üzerindeki Tuşlar Ve Görevleri

Enter: Paragraf başına geçmek için kullanılır.

Ara Çubuğu: İki sözcük arasına boşluk bırakır.

Caps Lock: Caps Lock (Sağ tarafta ışık yanıyorsa) büyük harf yazar. Tekrar basıldığında  (ışık yanmıyorsa) küçük harf yazar.

Delete (Silmek): İmlecin sağındaki harfleri siler.

Backspace: İmlecin solundaki harfleri siler.

Shift: Klavyedeki tuşların üst satırında bulunan işaretleri yazdırmak ve küçük harfte iken büyük harf yazdırmak için kullanılır. Tersi de doğrudur. Büyük harfte iken küçük yazdırmak için kullanılır. Bir parmağınız Shift tuşuna basarken diğer parmağınızla hangi karakter veya işareti yazdırmak istiyorsanız ona basılır.

ESC-Escape (Vazgeçmek): Ekranda çıkan pencereleri kapatmak (yok etmek) için kullanılır.

Home: Satır Başı

End: Satır Sonu

Araç Çubuğu kaybolduğunda (gözükmüyorsa) geri getirmek için: Görünüm-Araç Çubukları komutları uygulanır. Getirilmek istenen araç çubuğu seçilir.

Cetvelden paragraf başı yapma: Cetvelin üzerinde bulunan en üstteki tırnağın üzerine basılır, Farenin tuşu basılı tutularak sağa doğru çekilir. Tırnak, 1 (cm) üzerine getirilince farenin tuşu serbest bırakılır.

Tek sözcüğü seçme: Sözcüğün üzerine gelinir. Fare ile çift tıklanır.

Birden fazla sözcüğü seçme: Seçilecek sözcüklerin ilk harfinin solunda iken fare ile bir kez tıklanır. Farenin tuşu basılı tutularak sağa doğru seçilecek sözcükler seçilir.

Kısayol tuşu ile bir sözcük seçme: Ctrl-Shift-Sağ Ok tuşunun üçüne birden basılırsa imlecin sağındaki bir sözcük seçilir. Her basışta bir sözcük seçilir. Ctrl-Shift-Sol Ok tuşuna basılırsa imlecin solundaki sözcük seçilir.

Kısayol tuşu ile alan seçme:

Ctrl-Shift-Aşağı Ok tuşunun üçüne birden basılırsa imlecin bulunduğu yerden aşağıya doğru bir satır seçilir. Her basışta bir satır aşağıya doğru seçim sürer.

Ctrl-Shift-Yukarı Ok tuşunun üçüne birden basılırsa imlecin bulunduğu yerden yukarıya doğru bir satır seçilir. Her basışta bir satır yukarıya doğru seçim sürer.

Ctrl-Shift-Home tuşunun üçüne birden basılırsa imlecin bulunduğu yer ile sayfa başı arasındaki satırlar seçilir.

Ctrl-Shift-End tuşunun üçüne birden basılırsa imlecin bulunduğu yer ile sayfa sonu arasındaki satırlar seçilir.

Yazı Tipi Boyutu(Punto): [Ctrl-Shift-B (Yukarı ve aşağı ok kullanılır)]: Harfin büyüklüğünü artırmak ya da azaltmak için kullanılır.

Tıklama: İmlecin (cursor) ucunun olduğu yerde, farenin (mouse) sol tuşuna bir kez basma. (Bir komutu işletmek veya fare kullanarak bir yere gitmek için kullanılır.)

Çift tıklama: İmlecin (cursor) ucunun olduğu yerde, farenin (mouse) sol tuşuna iki kez basma. İki tıklama arası mümkün olan en kısa sürede yapılmalıdır. (Bir sözcüğü seçmek veya bir programı çalıştırmak için kullanılır.)

Üç kez tıklama: İmlecin (cursor) ucunun olduğu yerde, farenin (mouse) sol tuşuna üç kez basma. Üç kez tıklama arası mümkün olan en kısa sürede yapılmalıdır. (Bir paragrafı seçmek için kullanılır.)

Sürükleme: Sürüklenecek nesne (resim, pencere  ...) üzerine farenin sol tuşu ile basılır, parmak kaldırılmadan taşınacak yere götürülür. Parmak farenin sol tuşu üzerinden kaldırılır.

F1 Tuşu- Help: Yardım.

Page Up: Bir ekran yukarıya

Page Down: Bir ekran aşağıya

addEditör 3

tag Klavye Üzerindeki Tuşlar Ve Görevleri Fare bilgisayar bilişim teknolojileri ders notu konu özeti çalışma notları özetler ders anlatım eğitim öğretim kaynakları Ctrl-Shift

Benzer Bilişim Teknolojileri ve Yazılım / Bilgisayar Ders Notları

Klavye Üzerindeki Tuşlar Ve Görevleri Hakkında Yorum Yazın...

  

Klavye Üzerindeki Tuşlar Ve Görevleri Hakkında Yazılan Yorumlar

Gamze Yapar Teşekkür ederim 2016-09-28

Yazılan son 1 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 1 yorum yazılmış.

Klavye Üzerindeki Tuşlar Ve Görevleri Ders Notu