Eğitim Sitesi

Deniz, Gökyüzü neden mavidir?, ders ve çalışma notu

Deniz, Gökyüzü neden mavidir?

 

DENİZ / GÖKYÜZÜ NEDEN MAVİDİR?

 

gkyüzü

 

Atmosfer yani hava renksizdir. Ama bulutsuz ve dumansız günlerde gökyüzü görünür. Bunun sebebi atmosferin, beyaz ışığın mavi tonlarını, kırmızıya oranla daha çok saçılmaya uğratmasıdır. Yani mavi ışık, kırmızıya oranla atmosfere daha fazla dağılarak mavi renkte görünmesine sebep olur.


Denizlerin mavi renkli görünmesinin sebebi, gökyüzünün mavi renkli görünmesine benzerdir. Çünkü atmosferi oluşturan azot, oksijen ve karbon dioksit gibi gazlar deniz suyunun içerisinde de dağılmış olarak yer alır. Deniz suyunun rengi su moleküllerinin ışığı soğurma ve yansıtma özelliklerine bağlıdır. Deniz suyu molekülleri aynen atmosferde olduğu gibi, beyaz ışığın yapısındaki kırmızı ve kırmızıya yakın tonları soğurur, mavi ve maviye yakın tonları ise yansıtır. Deniz de bu nedenle mavi renkte görünür.

adddersimiz.com

tag deniz neden mavidir? gökyüzü neden mavidir? ders notu konu özeti çalışma notları özetler ders anlatım eğitim öğretim kaynakları neden mavi? 7. sınıf 7. sınıf fen ders notları fen bilimleri fen ve teknoloji ışık

Benzer Fen Bilimleri Ders Notları

Deniz, Gökyüzü neden mavidir? Hakkında Yorum Yazın...

  

Deniz, Gökyüzü neden mavidir? Hakkında Yazılan Yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Deniz, Gökyüzü neden mavidir? Ders Notu