Eğitim Sitesi

Denetim Masası, ders ve çalışma notu

Denetim Masası

Denetim Masası

DENETİM MASASI
Bilgisayarımızın gerek yazılım gerekse donanım ayarlarının tümünün düzenlenebildiği alandır. Yani bilgisayarınızın kontrol paneli olarak adlandırılabilir. Bazı denetim masası öğeleri şunlardır;

Donanım Ekle: Bilgisayarımıza yeni bir aygıt veya kart eklendiğinde bu aygıtın bilgisayara tanıtılması gerekmektedir. Bu tanıtma işlemi buradan yapılmaktadır.

Fare: Fareyi sağ eliyle veya sol eliyle kullanan kişiler için gerekli ayarlamaların, farenin tıklama hızı ve fare işaretlerinin düzenlenmesi gibi ayarlamaların yapıldığı simgedir.

Görüntü: Kullanılan pencerelerin renk tonları, üzerlerindeki metinlerin biçimlendirilmesi, masaüstü arka plan resminin değiştirilmesi, ekran koruyucunun düzenlenmesi gibi bütün görünüm ayarlarının düzenlendiği simgedir.

Klavye: Klavyedeki tuşların yazım hızları imleç ayarları gibi düzenlemelerin yapıldığı simgedir.

Program Ekle/Kaldır: Bilgisayarınızdan bir program kaldırmak istiyorsanız bu simgeyi kullanmalısınız. Ayrıca farklı Windows bileşenlerini eklemek veya kaldırmak için kullanılır.

Sistem: Bilgisayarınızda sorunlu veya sorunsuz çalışmakta olan bütün donanım aygıtlarının listesine erişebileceğimiz veya sistemimizin gerek yazılım gerekse donanım adına istenilen bilgilere erişebileceğimiz simgedir.

Tarih ve Saat: Bilgisayarınızın sistem tarihini ve saatini ayarlayabilmek için gerekli ayarlamaların yapılabileceği simgedir.

addnotbak.com

tag bilgisayar Klavye Fare denetim masası bilgisayar ders notu konu özeti çalışma notları özetler ders anlatım

Benzer Bilişim Teknolojileri ve Yazılım / Bilgisayar Ders Notları

Denetim Masası Hakkında Yorum Yazın...

  

Denetim Masası Hakkında Yazılan Yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Denetim Masası Ders Notu