Eğitim Sitesi

Bilgisayarların Kullanım Alanları Nelerdir?, ders ve çalışma notu

Bilgisayarların Kullanım Alanları Nelerdir?

Bilgisayarların Kullanım Alanları Nelerdir?

BİLGİSAYARLARIN KULLANIM ALANLARI NELERDİR?

 

Sağlık Alanında: Hasta kayıt işlemlerinde, Tomografi gibi aletlerde, ameliyatlarda

 

Eğitim Alanında: Eğitimin her alanında bilgisayarlar yoğun olarak kullanılmaktadır. CD-Rom kaynaklar ve internet aracılığı ile eğitimde bilgi devrimi yaşanmaktadır. Örneğin bütün dünyada geçerli olan önemli sınavlar artık bu amaçlar için kurulan şehirlerdeki bilgisayarlı merkezlerde yapılmaktadır. Ayrıca Uzaktan Eğitim Programları sayesinde üniversite, yüksek okul ve lisansüstü diplomalar da evden takip edilecek kurslar sayesinde alınabilir.

 

İletişim Alanında: Email ve benzeri mesaj göndermenin yanında bilgisayarlar kullanılarak görüntülü haberleşme de mümkündür. Telefon hatlarının hızına bağlı olarak verimliliği değişen bu uygulamalar özellikle son yıllarda yoğun şekilde kullanılmaya başlanmıştır (Video Conferencing). Görüntülü konuşmalarda iki taraftaki bilgisayarda da kamera, mikrofon ve hoparlörler bulunur.

 

Bankacılık Alanında: Tüm banka hesaplarının ve müşteri bilgilerinin tutulması, kaydedilmesi, hesaplamaların yapılması, internetten alışveriş yapma ve kredi kartı kullanımları gibi.

 

Havacılık Alanında: Uçak Simulatörü ve diğer silahların kullanılmasını sağlayan yazılımlar gibi.

 

Araştırma Ve Mühendislik Alanlarında: Genelde Mühendisler ve Bilim adamları bilgisayarları deney ve tasarım aşamalarında kullanırlar. Özellikle değişik alanlardaki tasarımlarda CAD (Bilgisayar Destekli Tasarım) sistemleri kullanılır. Örneğin AutoCAD 2014 yazılımı kullanılarak Mimarlar mimari çizim, makine mühendisleri 3 boyutlu mekanik tasarımlar ve elektrik mühendisleri de benzeri tasarımları gerçekleştirebilir.

 

Eğlence alanında: Kişisel bilgisayarlarda ve yazılım alanındaki gelişmeler bilgisayar oyunlarının ve benzeri eğlence uygulamalarının da gelişmesini sağladı. Film izleme, müzik dinleme vb.

adddersimiz.com

tag Bilgisayarlar kullanım alanları ders notu konu özeti çalışma notları özetler ders anlatım bilgi ve iletişim teknolojileri Sağlık Eğitim İletişim Bankacılık Havacılık Araştırma ve Mühendislik Eğlence

Benzer Bilişim Teknolojileri ve Yazılım / Bilgisayar Ders Notları

Bilgisayarların Kullanım Alanları Nelerdir? Hakkında Yorum Yazın...

  

Bilgisayarların Kullanım Alanları Nelerdir? Hakkında Yazılan Yorumlar

smile face :P teşşekkürler :) :) 2020-09-26

aslı teşekkürler iyi bilgi 2019-09-13

Zeynep yıldız Mesela sağlık iletişim eğlence amaçlı 2018-05-02

narin çok güzel olmuş tebrikler 2018-04-19

A.irem yurtseven Teşekkür ederim 2017-05-15

Yazılan son 5 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 5 yorum yazılmış.

Bilgisayarların Kullanım Alanları Nelerdir? Ders Notu