Eğitim Sitesi

Öğretmen Olmak İstiyorum Şiiri

Öğretmen Olmak İstiyorum Şiiri | M. Nejat SEFERCİOĞLU

Öğretmen Olmak İstiyorum

Ben öğretmen olmak istiyorum.
Ben, şairimin mısralarında dil,
Genç kızımın gergefinde nakış nakış gül,
Aşığımın sazında tel,
Öpülesi bir el olmak istiyorum:
Ben, öğretmen olmak istiyorum...

Ben, çaresizliğin filizlendiği yerde ümit,
Korkunun mayalandığı yerde yürek,
Güçsüzlüğün güçlendiği yerde bilek olmak istiyorum;
Ben, öğretmen olmak istiyorum...

Şu öksüz yavruya sımsıcak kucak,
Şu yetim çocuğa yanan bir ocak,
Çorak toprağa yağan yağmur,
Azgın sulara bend,
Mehmed'imin elinde çağlar açan kılıç,
Doktorumun elinde derman saçan neşter
Mimarımın,mühendisimin elinde pergel, cetvel,
Ben ana ben baba,
Ben Fatih, ben İbni Sina,
Ben Mimar Sinan olmak istiyorum:
Ben, öğretmen olmak istiyorum...

Ben öğretmen olmak istiyorum...
Vatan evladına Türklüğü öğretmek için,
Ben öğretmen olmak istiyorum
İstiklal marşını gururla söyletmek için,
Ben, öğretmen olmak istiyorum
Milletimi "muasır medeniyet seviyesine" yükseltmek için...

Ben,zehirli mantarların,
Deve dikenlerinin ,
Ayrık otlarının boy attığı verimsiz bir toprak değil,
Ben;
Kırlarında elvan elvan çiçeklerin açtığı,
Dağlarında hür kuşların uçtuğu,
Pınarından susayanın içtiği,
Yollarından yiğitlerin geçtiği,
Çiftçisinin başak başak kardeşliği biçtiği
Bir vatan olmak istiyorum:
Ben öğretmen olmak istiyorum...

Ben öğretmen olmasam diyorum...
O zaman kim öğretir güzel Türkçemi
Henüz anne diyen dillere,
Kim öğretir insanlığı,duyguyu genç nesillere,
Kim öğretir büyüğünü saymayı,
Küçüğünü şefkat ile sevmeyi?

Ben öğretmen olmasam diyorum...
O zaman şu körpe fidan
Nasıl öğrenecek sert rüzgarlara göğüs germeyi,
Nasıl öğrenecek , çiçek açıp meyve vermeyi?
Şu gelinlik kızım ,
Şu bıyıkları yeni terleyen delikanlım
Kimden öğrenecek insan gibi sevilmeyi, sevmeyi;
Vatan için,millet için ,bayrak için
Göz kırpmadan ölmeyi?

Ben öğretmen olmalıyım diyorum;
Çünkü vatanımı severim,
Çünkü bilirim vatan için ölmesini...
Alnımda şeref tacıdır
Tarihim,Cumhuriyetim,Türklüğüm...

Ben öğretmen olmalıyım diyorum;
Çünkü heyecan veriyor bana
Şu çeşme, şu kervansaray, şu cami, şu türbe;
Şu davul, şu zurna,
Şu halay, şu horon, şu bar, şu zeybek...
Bana heyecan veriyor
Anamın yazmasındaki oya, söylediği ninni , ağıt.
Tat alıyorum ekmeğimden, aşımdan
Gurur veriyor bana milli kültürüm...

Ben öğretmen olmalıyım diyorum;
Çünkü biliyorum affetmesini,
Biliyorum asil duygularla insanları sevmesini...

Ben öğretmen olmalıyım diyorum;
Çünkü inkar etmiyorum tarihimi
Hor görmüyorum geçmişimi,
Atalarım önümde en büyük rehber diyorum.
Çünkü ben özenmiyorum
İnsana , insanlığa saygı duymayan hiçbir fikre,
Çünkü ben bel bağlamadım
Örfüme, adetime, dinime ters düşen çirkinliklere...

Sen öğretmen olmalısın kardeşim;
Sen namussun, vicdansın, adaletsin...
Sen müsbet ilimsin kardeşim
Sen irfansın, inançsın geleceğimi aydınlatan...
Sen, buram buram tüten vatan sevgisi,
Sen, burcu burcu kokan Türklük duygususun.
Sen öğretmen olmalısın kardeşim,
Sen öğretmen olmalısın...

Biz öğretmen olmalıyız kardeşlerim;
Biz görmeyenlere göz,
Duymayanlara kulak,
Yürüyemeyenlere ayak olmalıyız...

Biz öğretmen olmalıyız kardeşlerim kızıyla, erkeğiyle
Layık olabilmek için
"Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" diyen
Ulu önder Atatürk'e...

Biz şairlerimizin mısralarında dil,
Genç kızlarımızın gergeflerinde nakış nakış gül,
Aşıklarımızın sazlarında tel,
Öpülesi bir el olmalıyız :
Biz öğretmen olmalıyız.

M. Nejat SEFERCİOĞLU

add

tag Öğretmen Olmak İstiyorum M. Nejat SEFERCİOĞLU çocuk şiirleri okul şiirleri eğitici şiirler öğretici şiirler amatör şiirler şiirlerimiz 24 kasım öğretmenler günü şiirleri

Öğretmen Olmak İstiyorum Şiiri Hakkında Yorum Yazın

  

Öğretmen Olmak İstiyorum Şiiri Hakkındaki Yorumlar

İclal Çok güzel bir şiir 2023-02-12

Elif ilbeyan Öğretmen olmak istiyorum güzel 2 kıta şiirleri 2022-11-18

Oyuncu bro Teşekkürler ödev için baktım ve güzel bir şiir. 2022-11-06

Oyuncu bro Ödev için baktım 2022-11-05

bilmiyom asırı iyi yanlız 2022-11-02

Napçan KISACASI HA-Rİ-KA 2021-06-03

Sanem ÇEKİRDEK Türkçe Öğr Ben bu şiiri Hiççç unutmam lisede yine bir ÖĞRETMENLER GÜNÜ kutlama programında okumuştuk.Bu yıl yüz yüze olmasa da uzaktan bir program yaptık öğrencilerimle ve hep beraber okudular sağ olsunlar.Emekleri için M.Nejat SEFERCIOGLU'na teşekkür ediyoruz.Hâlâ heyecanlanırım bu şiiri ne zaman duysam 2020-12-01

M. NEJAT SEFERCİOĞLU ÇOK GÜZEL BİR ŞİİR BU 2019-11-11

İREM Bayıldım. öğretmenler günü için hazırlanıyoruz. Şimdiden tüm öğretmenlerin öğretmenler günü KUTLU OLSUN... 2019-11-04

Betül soydemir Vallah bunu yazan kişi çocuklları iyi anlayan birisi eline yüreğinize sağlık 2019-01-27

Azra YAZIM HATALARINIZ VAR. BİRAZCIK YAZARKAEN İTİNAYLA YAZIM. 2017-12-07

büşra çok güzel bir şiir çoooooooooook tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun 2017-11-28

büşra çok güzel bir şiir 2017-11-28

cemooo çok güzel maşallah yazarın eline koluna yüreğine sağlık Allah razı olsun çoook duygusal ve anlamlı 2017-11-23

Ceylan Yılmaz bende inşallah ögretmenler gününde bubu okuyacam çok güzelll 2017-11-21

harbi delikanlı Şiir çok güzel ama çok uzun 2017-11-19

ESRA AKAR şiir çok güzel.Ben bir de 35 kıtalık bir şiir daha yazıcam yaa.Yazık bana 2017-11-19

ESRA AKAR MAŞALLAH DESTAN YAZILMIŞ BİRDE ÖĞRETMENİM BUNU YAZMAMIZI İSTEDİ YANİ BU BENİM ÖDEVİM BEN BUNU YAZANA KADAR ÖLÜRÜM 2017-11-19

TürkPlayer Abi cok güzel yaaaa siir 2017-11-19

Ezgi uzunluğunu bile sevdim, o kadar güzel ki. Gerçekten okunmalı bu şiir !! 2017-11-17

sena nur er bayıldım öğretmenimiz mesleğimizle bir şiir yazmamızı söyledi önüme bu çıktı bunu yazdım ama çok uzun 2017-01-16

TA Gülay Baran türkçe öğretmeni icin 2016-11-30

Dünyanın en güzel şiiri b Bayıldım 2016-11-29

Çok güzel bir şiir Çok güzel 2016-11-29

ben çok güzel yaa bugün bunu yaptıkk 2016-11-25

Önceki Yorumları Göster

İçerikle ilgili 83 yorum yazılmış.

Benzer 24 Kasım Öğretmenler Günü Şiirleri

Hayalimin Öğretmeni

Hayalimin öğretmeni,
Her zaman sever beni.
Bir soruyu cevaplasam,
Her zaman öper beni.

Hayalimin öğretmeni,
Başımı okşar benim.
Ne zaman uyusam ben,
Hayalime girer benim

TUĞÇE ÇALIŞKAN (ATAKAN SARIMAN)

Öğretmenim

Yazmayı okumayı öğrettin bana,
Yanlış yaparsam birşeyi,
Doğruyu öğretirsin bana.
Sevgili öğretmenim.
Sen bir ana, senbir baba,
Öğretirsin bütün hayatı bana
Sevgili öğretmenim.

dilancan

Öğretmenim

Hani küçüktüm, masumdum bir zamanlar
Sormuştun, ne olacaksın büyüdüğünde diye
"Şair" deyivermiştim, çıkmıştı ağzımdan bir kez
İşte seni anlatıyorum satırlarımda, hala o günkü saflığımla

Yazmayı bilmiyorken harf oldun hece oldun, gösterdin bana,
Bazen oldun baba,bazen de sabır abidesi bir ana.
Seninle öğrendim,dersi ve hayatı kana kana,
Çocukların gibi davrandın ,şefkatle yaklaştın bana.

Zordu hayat; karanlıklar, kötülükler vardı hep
Toz pembe masallar gibi değildi siluet
Gözlerimdeki ışıktan ilham alıp
Yılmadın, öğrettin; yürekten bizi severek.

Hazan mevsimidir Kasım, senin mevsimin
Hiçbir zaman bıkmadı ki o ateşli yüreğin
Nasıl fer verirse bahar soğuk şubat karına
Öyle güneşim oldun, donmuş kış ayazıma.

Sihirli bir el gibisin, karanlık dünyama dokunan
Kara tahtada hatırlarım bakışlarını, yalvaran
Her bir harfi öğretmek için günlerce, haftalarca
Dil dökersin sabırla, o kutsal sıfatınla...

Öğretmen kandır, candır , ab-ı hayattır,
Sonsuza kadar okunacak bir destandır,
Şu fanilik içinde savrulmaktır, var olmaktır,
Ve solmaktır bir gül misali, sonra yok olmaktır,
Ama asla unutulmamaktır, şu gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır.

Rabia BOZKURT

Günlerden Öğretmen

Seni tanıdığım ilk günkü korku yok gözlerimde,
Korkularımın silgisi sensin.
Elimi ilk tuttuğun zamanki kadar
Soğuk değil ki ellerim.
Ateşten kalemi ellerime tutturan sensin.
Hani,ismimi bile söyleyemezken dilim,
Ona şarkılar söyleten notalar sensin.
Dünyayı evimden ibaret sanardım ben,
Yıldızlarda dans etmeyi hayal ettiren sensin.
Elimden tutan olmadan,yanına gelemiyorken,
Şimdi yolumu bulurken pusulam sensin.
Rüyalarımın kahramanıydı Aydedem,
Avuçlarıma indirebilen güç sensin.
Boş bir defterle başlamıştı bu serüven,
Mısra mısra,kıta kıta şiirlerle dolduran sensin.
Sen kürsüde bilgilerle devleşen,
Saçımı okşadığın anda küçücük yüreğime yerleşebilen.
Sevebilen,öğretebilen.
Bugün 24 Kasım,
Günlerden sensin.

Fatma Sima KUVAN

24 Kasım Öğretmenler Günü Şiirleri, Öğretmen Olmak İstiyorum Şiiri