Eğitim Sitesi

Mucitlerini Öldüren İcatlar -3

Ana Sayfa > İlginç Bilimsel Bilgiler > Mucitlerini Öldüren İcatlar -3

Mucitlerini Öldüren İcatlar -3

ilginçicat

 

Wan Hu - Roket Sandalye: Tarihin ilk mucit kazalarından. 16. yüzyılda Çin’de yaşanan bir olay. Wan Hu sandalyesine o yıllarda Çinliler’in eğlence için bolca kullandıkları fişeklerden bağlayıp uzaya gitmek istedi. Ancak, fitiller ateşlenir ateşlenmez Wan ve sandalyesi oldukları yerde infilak etti.

 

öldürenicatlar

 

Michael Dacre - Uçan Taksi: Dacre aslında uçağın değil girişimin mucidi. Olay 2009 yılında gerçekleşti. Eski bir pilot olan Dacre hava taksisi işine atılmaya karar verdi. Ancak, daha ilk seferinde uçağı Malezya’da düştü. Dacre hayatını kaybetti.

 

ilginçicatlar

 

William Bulluck - Baskı Makinesi: 1867 yılında Bullock zaten kullanılmakta olan baskı makinesinin bir üst versiyonunu yapmaya çalışıyordu. Yaptı da, ancak makine çalışırken bazı sorunlar oluştu. Bullock bunları düzeltmeye çalışırken bacağını makineye kaptırdı. Bacağını kurtarmasına rağmen bir terslik vardı. Kangren olduğu ortaya çıktı. Uzun süre bunu önemsemedi ve hastalığın son raddelerinde bacağı kesildiği sırada öldü.

 

mucidiniöldürenicat

 

İsmail bin Hammad el-Cevheri - Tahta Kanatlar: Kendisi Nişaburlu bir Türk. Yazdığı bir Arapça-Türkçe sözlük var. Kendisine tahtadan kanatlar yapıp bir caminin tepesine çıkmış ve uçmaya kalkışmış. Sonuç pek de başarılı olmamış. Çok fazla uzağa gidemeden yere çakılarak hayatını kaybetmiş.

add

tag mucitlerini öldüren icatlar ölümcül icatlar icatlar ilginç icatlar bunları biliyor muydunuz? Wan Hu Michael Dacre William Bulluck İsmail bin Hammad el-Cevheri

Mucitlerini Öldüren İcatlar -3 Hakkında Yorum Yazın...

  

Mucitlerini Öldüren İcatlar -3 Hakkında Yorumlar

nazar bu sitede oldukça güzel bilgiler var tavsiye ederimm:) 2018-06-10

Aysel Öztürk bu site çok bilimsel ve çok güzel 2015-02-09

defne çayoğlu çokk süper bir site herkeze tavsiye ederimmmm ben bu siteye 10 10 veririmmmmmmmmmm- -:) 2015-01-18

mehmet akan sevdim ben siteyi çok bilgili 2014-12-24

kız ilginç sevdim ya ben bu siteyi:):):): 2014-11-24

selin ilginç sevdim ya ben bu siteyi:):):):) 2014-11-18

Yazılan son 6 yorum gösteriliyor.

İçerikle ilgili 6 yorum yazılmış.

Yeni Eklenen İlginç Bilimsel Bilgiler

Mucitlerini Öldüren İcatlar -3