Eğitim Sitesi

Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü Hakkında Bilgi

Başbakanlığa bağlı, taşınmaz mallarla ilgili her türlü kayıt, akit, tescil işlemlerini yapmak, kadastro haritaları hazırlamak, tapu sicilleri tutmak ve tapu kayıtlarını sınıflandırarak saklamakla görevli ve yükümlü genel müdürlük...

Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü

Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü

Başbakanlığa bağlı, taşınmaz mallarla ilgili her türlü kayıt, akit, tescil işlemlerini yapmak, kadastro haritaları hazırlamak, tapu sicilleri tutmak ve tapu kayıtlarını sınıflandırarak saklamakla görevli ve yükümlü genel müdürlük. 1847 yılında kurulan bu genel müdürlük, Cumhuriyet'ten sonra 2997 sayılı kanunla yeniden örgütlendirildi (1936). Bugünkü statüsü 26 Eylül 1984 tarih ve 3045 sayılı yasayla yeniden düzenlenmiştir.

Taşınmaz mallarla ilgili akit ve tescil işlemlerini yapar, bu tür mallarla ilgili mal hukukunun düzenli bir şekilde yürütülmesi için kadastro haritaları, tapu sicilleri hazırlar, mahkemeler, daireler ve kişiler için tapu kayıtlarını çıkarır. Birkaç ili içine alan grup tapu sicil müdürlükleriyle il ve büyük ilçelerde faaliyet gösteren kent kadastro müdürlükleri, genel müdürlüğe bağlı olarak çalışır. Tapu sicil muhafızlıkları da yalnız il merkezlerinde ve büyük ilçelerde kurulmuştur.

 

tags

Sayfada Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü hakkında bilgiler sunulmaktadır.

 

Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü hakkında yorum yazın...

  

Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü hakkında yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile ilgili bilgiler, hakkında kısaca yazı

ANSİKLOPEDİK BİLGİLER ANA SAYFA