Eğitim Sitesi

Sinek Hakkında Bilgi

Çift kanatlılardan birtakım uçucu böceklerin genel adı. Vücutları çoğunlukla ince ve uzun, başları hareketlidir. Ağız organları emicidir. Ayaklarının son parçasında normal bölümlerden başka bir de yapışma levhası bulunur. Ön kana...

Sinek

Sinek

Çift kanatlılardan birtakım uçucu böceklerin genel adı. Vücutları çoğunlukla ince ve uzun, başları hareketlidir. Ağız organları emicidir. Ayaklarının son parçasında normal bölümlerden başka bir de yapışma levhası bulunur. Ön kanatları büyük ve saydamdır. Arka kanatlarıysa değişime uğrayarak, ince bir sapla ucunda şişkin kısımdan oluşan bir tokmağa dönüşmüştür. Karın ve gögüs bölgeleri birbirinden dar bir kısımla ayrılır. Uçuş sırasında kanatlarının hareketiyle vızıltı hâlinde karakteristik bir ses çıkarırlar. Başta karasinekler ve sivrisinekler olmak üzere birçok cins ve türleri vardır.

Sinekler en iyi uçabilen böcek türüdür. Havada hareketsiz kalabilir, çeşitli manevralar yapabilir, hatta geriye doğru bile uçabilirler. Sinekler uçuş için yalnızca ön kanatlarını kullanırlar. Daha küçük olan arka kanatlarınıysa uçuş sırasında dengelerini sağlamak için kullanırlar.

 

tags

Sayfada Sinek hakkında bilgiler sunulmaktadır.

 

Sinek hakkında yorum yazın...

  

Sinek hakkında yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Sinek ile ilgili bilgiler, hakkında kısaca yazı

ANSİKLOPEDİK BİLGİLER ANA SAYFA