Eğitim Sitesi

Plastik Ameliyat Hakkında Bilgi

Dış görünüşteki biçim bozukluklarını, kaza vb. durumlardan doğan özürleri gidermek için yapılan ameliyat. Plastik ameliyatın tarihi, Hindistan'da bulunan belgelerle İ.Ö. 1000 yılına dek iner. "Plastik cerrahî" deyimi ilk olarak 1838 y...

Plastik Ameliyat

Plastik Ameliyat

Dış görünüşteki biçim bozukluklarını, kaza vb. durumlardan doğan özürleri gidermek için yapılan ameliyat. Plastik ameliyatın tarihi, Hindistan'da bulunan belgelerle İ.Ö. 1000 yılına dek iner. "Plastik cerrahî" deyimi ilk olarak 1838 yılında Eduard Zeiss tarafından kullanıldı. Gerek iki dünya savaşındaki yaralanmalar, gerekse artan trafik kazaları, plastik ameliyat tekniklerinin gelişmesinde etken oldu.

 

Günümüzde deri, kemik ve yumuşak doku zedelenmelerinde çeşitli malzeme ve teknikler kullanılmaktadır. Zedelenmiş bir parçanın aynı kişinin vücudunun bir başka yerinden alınan parçayla onarılmasına "otoplasti" adı verilir. Başka bir insan ya da canlıdan da deri ve kimi organ aktarımı yapılabilmektedir. Güzelleşmek amacıyla yapılan plastik ameliyatlara "estetik ameliyat" adı verilir.

 

tags

Sayfada Plastik Ameliyat hakkında bilgiler sunulmaktadır.

 

Plastik Ameliyat hakkında yorum yazın...

  

Plastik Ameliyat hakkında yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Plastik Ameliyat ile ilgili bilgiler, hakkında kısaca yazı

ANSİKLOPEDİK BİLGİLER ANA SAYFA