Eğitim Sitesi

Nauru Cumhuriyeti Hakkında Bilgi

Başkenti Yaren, nüfusu 10 704 kişi (2000) ve yüz ölçümü 20 km2 olan Nauru'nın yönetim biçimi cumhuriyettir. Para birimi Avustralya doları ve resmî dili Nauru dili ile İngilizcedir. Dini Hristiyanlık olan Nauru, Büyük (Pasifik) Okyanus'un ...

Nauru Cumhuriyeti

Nauru Cumhuriyeti

Başkenti Yaren, nüfusu 10 704 kişi (2000) ve yüz ölçümü 20 km2 olan Nauru'nın yönetim biçimi cumhuriyettir. Para birimi Avustralya doları ve resmî dili Nauru dili ile İngilizcedir. Dini Hristiyanlık olan Nauru, Büyük (Pasifik) Okyanus'un batı kesiminde, ekvatorun tam güneyinde bir adadır. En yakın komşusu Solomon adalarıdır. Zorunlu eğitim süresi 10 yıl olan Nauru'da ortalama ömür 67 yıldır.

Başlıca kentleri; Yaren, Meneng, Anabar, İjuw ve Denigomodu'dur. En büyük gölü Buada Gölü'dür. Nauru adasının ortasında, yüksekliği 65 metre olan bir plâto bulunur. Adanın çevresi, irili ufaklı mercan adalarıyla çevrilidir. Genellikle sıcak ve nemli bir iklim egemendir. En önemli doğal kaynağı fosfattır. Ülkede yetişen tarım ürünleri, muz, ananas ve sebzedir. Hayvancılıkla da uğraşan halk, domuz, tavuk besiciliği ve balıkçılık yapar.

 

 

 

tags

Sayfada Nauru Cumhuriyeti hakkında bilgiler sunulmaktadır.

 

Nauru Cumhuriyeti hakkında yorum yazın...

  

Nauru Cumhuriyeti hakkında yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Nauru Cumhuriyeti ile ilgili bilgiler, hakkında kısaca yazı

ANSİKLOPEDİK BİLGİLER ANA SAYFA