Eğitim Sitesi

Hippi Nedir? Hakkında Bilgi

1960'lardan sonra ABD'de, toplumsal düzene ve daha sonra Vietnam Savaşı'na gençliğin tepkisi olarak ortaya çıkan hareket ve yaşayış biçimini benimseyenlerden her biri. Genel olarak toplum düzeninin katı kurallarını kırmak isteği, daha gen...

Hippi Nedir?

Hippi Nedir?

1960'lardan sonra ABD'de, toplumsal düzene ve daha sonra Vietnam Savaşı'na gençliğin tepkisi olarak ortaya çıkan hareket ve yaşayış biçimini benimseyenlerden her biri. Genel olarak toplum düzeninin katı kurallarını kırmak isteği, daha geniş bir bireysel özgürlük ve daha doğal bir toplum özlemleri taşıyan örgütlenmemiş toplumsal bir hareketi ve yaşayış tarzını benimseyenlere de hippi denir.

Hippilik ilk önce ABD'de gençlerin başlattığı bir harekettir. Bu gençler genellikle burjuva tabakalarından ve özellikle San Francisco'da sosyal bakımdan saygı gören meslek sahiplerinin çocukları arasından çıktı. Hippilik daha sonra tüm Batı dünyasına yayıldı. Başlıca özelliği, gençlerde görülen başkaldırma, toplumla bağlarını koparma eğilimiydi. Hükümet ve aile gibi kurumları reddeden hippiler, modern toplumdaki iktisat, din ve öğrenim sistemlerine de karşı çıktılar. Resmî hükümeti bir baskı unsuru olarak değerlendirdiler. Geleneksel çekirdek aileyi reddettiler. Geniş topluluklar hâlinde, bir arada yaşadılar. Çoğunlukla Hristiyanlık ve Musevîlik gibi dinleri reddeden hippiler, Doğu'nun din ve felsefesini benimsediler. Hippi hareketinde şiddetin yeri kesinlikle yoktu. Hippi akımı, bir süre sonra güncelliğini yitirdi.

 

tags

Sayfada Hippi Nedir? hakkında bilgiler sunulmaktadır.

 

Hippi Nedir? hakkında yorum yazın...

  

Hippi Nedir? hakkında yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Hippi Nedir? ile ilgili bilgiler, hakkında kısaca yazı

ANSİKLOPEDİK BİLGİLER ANA SAYFA