Eğitim Sitesi

Hindistan Cevizi Hakkında Bilgi

Cocos nucifera. Tropikal bölgelerde yetişen bir ağaç ve bu ağacın kurutulmuş meyvesi. Yaklaşık 30-45 cm uzunluğunda ve 15-20 cm çapındaki bu meyvenin dışında kahverengi bir örtü ve bu örtünün iç kısmında nişasta, yağ, alueren tane...

Hindistan Cevizi

Hindistan Cevizi

Cocos nucifera. Tropikal bölgelerde yetişen bir ağaç ve bu ağacın kurutulmuş meyvesi. Yaklaşık 30-45 cm uzunluğunda ve 15-20 cm çapındaki bu meyvenin dışında kahverengi bir örtü ve bu örtünün iç kısmında nişasta, yağ, alueren taneleri ve kahverengi pigment bulunur. Bitkinin kökeninin Güneydoğu Asya olduğu sanılmaktadır; ancak günümüzde tüm tropik bölgelerde yetişmektedir.

Hindistan cevizinin meyveleri doğrudan yenebilir, ayrıca henüz olgunlaşmadan içindeki sıvı çıkarılarak içecek olarak kullanılabilir. Besleyici değeri yüksektir. Meyvenin yağlı kısımlarının kurutulmasıyla kopra denilen bir ürün elde edilir; bu ürün Hindistan cevizi yağı, sabun, kozmetik ürünler ve margarin yapımında kullanılır. Hindistan cevizi ağacının kolay çürümeyen lifli kerestesi mobilyacılıkta kullanılmak üzere başka ülkelere ihraç edilir, yaprakları da sepet yapımında kullanılır.

 

tags

Sayfada Hindistan Cevizi hakkında bilgiler sunulmaktadır.

 

Hindistan Cevizi hakkında yorum yazın...

  

Hindistan Cevizi hakkında yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Hindistan Cevizi ile ilgili bilgiler, hakkında kısaca yazı

ANSİKLOPEDİK BİLGİLER ANA SAYFA