Eğitim Sitesi

Fiji Cumhuriyeti Hakkında Bilgi

Resmi adı Fiji Cumhuriyeti dir. Başkenti Suva olan ülkenin nüfusu 823 376 kişi (2000), yüz ölçümü 18 270 km2dir. Yönetim biçimi cumhuriyet, para birimi Fizi doları olan ülkenin resmî dili İngilizce, Hint dilleri ve Fiji dilidir. Halkın %5...

Fiji Cumhuriyeti

Fiji Cumhuriyeti

Resmi adı Fiji Cumhuriyeti dir. Başkenti Suva olan ülkenin nüfusu 823 376 kişi (2000), yüz ölçümü 18 270 km2dir. Yönetim biçimi cumhuriyet, para birimi Fizi doları olan ülkenin resmî dili İngilizce, Hint dilleri ve Fiji dilidir. Halkın %52'si Hristiyan, %38'i Hindu, %8′i Müslüman, %2'siyse diğer dinlere mensuptur. Fiji Büyük (Pasifik) Okyanusunun güney batısında yer alır. En yakın komşuları kuzeybatıda Solomon adaları, doğuda Tonga'dır. Kişi başına ulusal gelir 2593 $, insanların ortalama ömrü 72 yıldır.

En büyük kenti Suva, diğer büyük kentleri Lautoka, Labasa, Savusavu'dur. Ülke, onda birinde yerleşme bulunan yaklaşık 840 adayı kapsar. Bunların çoğu dağlıktır ve üzerlerinde geniş düzlükler bulunur. Adaların en büyüğü Viti Levu'dur. En yüksek dağı Tomanivi Dağıdır (1323 m).

 

Güneydoğu alizelerinden etkilenen tropikal bir iklime sahiptir. Yüksek sıcaklık, yüksek nem oranı ve bol yağış görülür. Adaların güneydoğu yamaçları sık tropik ormanlarla, kuzeybatı yamaçları otlak ve çalılıklarla kaplıdır. Doğal kaynakları arasında altın ve kereste önemli yer tutar. Şeker kamışı, muz başlıca tarım ürünleridir. Şeker, hafif sanayi, turizm önemli gelir kaynakları arasındadır. Fiji, olağanüstü güzellikteki mercan kayalıkları, palmiye ağaçlarıyla kaplı kıyıları ve tropik bitkilerle örtülü dağlarıyla çok sayıda adadan oluşan bir ada ülkesidir.

 

tags

Sayfada Fiji Cumhuriyeti hakkında bilgiler sunulmaktadır.

 

Fiji Cumhuriyeti hakkında yorum yazın...

  

Fiji Cumhuriyeti hakkında yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Fiji Cumhuriyeti ile ilgili bilgiler, hakkında kısaca yazı

ANSİKLOPEDİK BİLGİLER ANA SAYFA