Eğitim Sitesi

Eber Gölü Hakkında Bilgi

Afyonkarahisar ilinin doğusunda göl. Kuzeyde Emir Dağları ile güneyde Sultan Dağları'nın kuzey etekleri arasındaki Akarçay havzasında yer alır. Yüzölçümü 126 km2, denizden yüksekliği 967 metredir. Suları tatlı, derinliği...

Eber Gölü

Eber Gölü

Afyonkarahisar ilinin doğusunda göl. Kuzeyde Emir Dağları ile güneyde Sultan Dağları'nın kuzey etekleri arasındaki Akarçay havzasında yer alır. Yüzölçümü 126 km2, denizden yüksekliği 967 metredir. Suları tatlı, derinliği azdır. Fazla sularını yakınındaki Akşehir Gölü'ne akıtır. 

 

Günümüzdeki durumu:

Günümüzde küresel ısınmanın etkisiyle ve özellikle su kaynaklarının bilinçsiz kullanılmasıyla göl küçülmeye başlamıştır. Bu nedenle Akşehir Gölüne su aktarılamamış bu da Akşehir Gölünün sularının çekilmesine sebep olmuştur. Bu nedenle Türkiye'nin en güzel göllerinden biri olan göl yokolma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Bilinçsizce yapılan barajlar ve çiftçilerin sulama amacıyla kullandıkları dalgıç pompa'lar gölün hem yerüstü hem yeraltı sulama kaynaklarını neredeyse sıfıra indirmişlerdir. 

 

tags

Sayfada Eber Gölü hakkında bilgiler sunulmaktadır.

 

Eber Gölü hakkında yorum yazın...

  

Eber Gölü hakkında yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Eber Gölü ile ilgili bilgiler, hakkında kısaca yazı

ANSİKLOPEDİK BİLGİLER ANA SAYFA