Eğitim Sitesi

Dinyester Nehri Hakkında Bilgi

Dinyester, Ukrayna'nın Polonya sınırında bulunan Drohobych şehrinden doğar ve Karadenize akar. Kısa bir mesafe Ukrayna-Moldova sınırında ilerler sonra Moldova'dan ayrılır ve Transdinyester'de 398 km devam eder. Bu bölgeden ayrıldıktan sonra...

Dinyester Nehri

Dinyester Nehri

Dinyester, Ukrayna'nın Polonya sınırında bulunan Drohobych şehrinden doğar ve Karadenize akar. Kısa bir mesafe Ukrayna-Moldova sınırında ilerler sonra Moldova'dan ayrılır ve Transdinyester'de 398 km devam eder. Bu bölgeden ayrıldıktan sonra tekrar Modova-Ukrayna sınırına yönelir,ve Ukrayna'nın Karadeniz sahilinde bulunan haliç şekindeki Dinyester Limanı'nda denizle buluşur.

 

Alt kısmının batı kıyısı yüksek ve tepeliktir, doğu tarafı ise alçak ve düz arazidir. Nehir gerçekte Asya bozkırlarının son noktasıdır. En önemli kolları Răut and Bîc'dir.

 

Stryi Nehri önemli kollarından biridir. Sağ tarafındaki kolları Reut Nehri, Ikel Nehri, Byk Nehri ve Botna Nehri. Sol tarafındaki kolları Zolota Lypa Nehri (140 km), Koropets Nehri, Dzhuryn Nehri, Seret Nehri (250 km), Zbruch Nehri (245 km), Smotrych Nehri (169 km), Ushytsia Nehri (112 km), Kalius Nehri, Liadova Nehri, Murafa Nehri (162 km), Rusava Nehri, Yahorlyk Nehri (173 km) ve Kuchurhan Nehri (123 km).

 

tags

Sayfada Dinyester Nehri hakkında bilgiler sunulmaktadır.

 

Dinyester Nehri hakkında yorum yazın...

  

Dinyester Nehri hakkında yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Dinyester Nehri ile ilgili bilgiler, hakkında kısaca yazı

ANSİKLOPEDİK BİLGİLER ANA SAYFA