Eğitim Sitesi

Dezenfeksiyon Nedir? Hakkında Bilgi

Hastalık yapan mikropların, kimyasal, fiziksel araç ve işlemlerle dolaysız olarak yok edilmesi. Dezenfeksiyon, hem hastalık sırasında hem de hastalık geçtikten sonra yapılmalı ve yalnız hastaya, dokunduğu eşyaya, çamaşırına, çıkardı...

Dezenfeksiyon Nedir?

Dezenfeksiyon Nedir?

Hastalık yapan mikropların, kimyasal, fiziksel araç ve işlemlerle dolaysız olarak yok edilmesi. Dezenfeksiyon, hem hastalık sırasında hem de hastalık geçtikten sonra yapılmalı ve yalnız hastaya, dokunduğu eşyaya, çamaşırına, çıkardığı balgama, dışkılarına değil, ona bakan ve onu görmeye gelen kimselere, yatağı ile yatak çarşaflarına, yastık yüzlerine, yattığı ve gidip geldiği odalara, bunların döşeme, tavan ve duvarlarına da uygulanmalıdır.

Odaların dezenfeksiyonu formol, kükürt anhidrit ya da kükürt maddelerinden birinin buğusu ile ya da süblime, javel suyu, fenik asit ya da formol maddelerinden birinin çözeltisinin sıvı tozu hâlinde püskürtülmesiyle yapılır.

Eşyaların dezenfeksiyonu genel olarak kuru ya da yaş usulle iş gören etüvler içinde ya da dezenfekte edici buğular ya da gazlarla yapılır.

Besinlerin dezenfeksiyonu için en iyi yöntem iyice pişirmektir. Hastaların mikrop bulaştırabilecek dışkı, balgam ve irinlerinin dezenfeksiyonu için, kullandığı tuvalete, kireç kaymağı dökmek ve en az 5-6 saat bekletmek gerekir.

Ellerin dezenfeksiyonu, eller sabunla yıkandıktan sonra, alkolle ya da cıva klorüre batırılmış bezle silinerek yapılır.

Sütün dezenfeksiyonuysa kaynatılarak sağlanır.

 

tags

Sayfada Dezenfeksiyon Nedir? hakkında bilgiler sunulmaktadır.

 

Dezenfeksiyon Nedir? hakkında yorum yazın...

  

Dezenfeksiyon Nedir? hakkında yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Dezenfeksiyon Nedir? ile ilgili bilgiler, hakkında kısaca yazı

ANSİKLOPEDİK BİLGİLER ANA SAYFA