Eğitim Sitesi

Deniz Atı Hakkında Bilgi

Syngnathidae hippocampus. Deniziğnesigiller ailesinden, denizde yaşayan kemikli bir balık. Adı, atı andıran biçiminden gelen, kuyruğuyla su yosunlarına dikey olarak tutunabilen denizatının boyu 15 cm kadardır. Hint Okyanusu'nda yaşayan, göğ...

Deniz Atı

Deniz Atı

Syngnathidae hippocampus. Deniziğnesigiller ailesinden, denizde yaşayan kemikli bir balık. Adı, atı andıran biçiminden gelen, kuyruğuyla su yosunlarına dikey olarak tutunabilen denizatının boyu 15 cm kadardır. Hint Okyanusu'nda yaşayan, göğüs yüzgeçleri tekerlek biçiminde olan kanatlıdenizatı adında bir türü de vardır.

Denizatlarının en ilgi çekici yanı üremeleridir. Erkek denizatının karın kesiminin altında, keselilerinkini andıran bir kuluçka kesesi vardır. Dişi, erkeğin spermasıyla döllenecek olan yumurtalarını bu keseye yumurtalar. Bu kese içinde yüzlerce yumurta bir arada bulunur. Embriyolar bu kesede, baba denizatının kan damarlarıyla beslenir. Yumurtalar türe göre 10-60 gün arası kesede kaldıktan sonra, erkeğin şiddetli gerilme ve gevşeme hareketleriyle dışarıya fırlatılır.

 

tags

Sayfada Deniz Atı hakkında bilgiler sunulmaktadır.

 

Deniz Atı hakkında yorum yazın...

  

Deniz Atı hakkında yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Deniz Atı ile ilgili bilgiler, hakkında kısaca yazı

ANSİKLOPEDİK BİLGİLER ANA SAYFA