Örste Çekiçle Demir Dövmek
Örste Çekiçle Demir Dövmek
Ergenekon'dan Çıkışın Simgesi
Örste demir dövmek, Türklerin Ergenekon'dan çıkışını simgeler.Destana göre tam dört yüzyıl etrafı yüksek dağlarla çevrili gizli bir yurt olan Ergenekon'da yaşayan Türk ulusunun nüfusunun gittikçe artması üzerine en eski yurtları olan Turan'a tekrar kavuşmayı çok isterler.Bir kurdun yol göstermesi ve bir demirci ustasının dağda demir madeni bulunan tarafta ocak yakıp örs kurması ve çekici örse vurup taşları parçalamasını simgeler. Türkler, demiri eritip Bozkurt önderliğinde Ergenekon'dan çıkarak tüm dünyaya tekrar yayılmaya başlarlar.
Türkler , o gün çok sevinmişlerdi.Tekrar eski yurtlarına kavuştukları o günü "Yeni Gün" yani nevruz adıyla bir milli bayram olarak kabul ettiler ve her yıl bu töreni tekrarladılar.
YUMURTA TOKUŞTURMA
Türklerin Orta Asyadan beri getirdiği ve halen devam ettirdiğimiz bir eğlence çeşididir. Nevruzla ilgili olarak yanı yeni günün, baharın gelişini kutlamayla ilgili olarak yapılan birçok hazırlık, oyun ve eğlence çeşidinden sadece biridir.
İki kişi arasında yapılır pişmiş yumurta avuç içine alınarak karşıdaki kişinin yumurtası kırılmaya çalışılır. Oyunda Yenilen yumurtasını diğerine verir.
18256 kez okundu Süheyla Topallı
Örste Çekiçle Demir Dövmek belirli günler ve haftalar gelenekler ve açıklaması Süheyla Topallı YUMURTA TOKUŞTURMA Türkler Ergenekon
Yeni Eklenen Belirli Gün ve Hafta Yazıları
- Atatürk'ün Çocukluk Anıları 4
- Atatürk'ün Çocukluk Anıları 3
- Bir Çanakkale Kahramanı: Seyit Onbaşı
- Okuma Bayramı Kısa Öğretmen Konuşması Örneği
- 1. Sınıflar Okuma Bayramı Öğretmen Konuşması Metni Örneği
- 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı
- Belirli Gün ve Haftalar İçin Bilgi Ekleyin
- Belir Gün ve Haftalar Ana Sayfa
Örste Çekiçle Demir Dövmek Hakkında Yorum Yazın...
Örste Çekiçle Demir Dövmek Hakkında Yorumlar
Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.