boran çok iyi olmuş teşekkürler
Bilişim Haftası Kutlama Programı
SIDIKLI İLKÖĞRETİM OKULUKIRŞEHİR
BİLİŞİM HAFTASI
Sayın müdürüm, değerli öğretmenlerim, sevgili arkadaşlar.
Mayısın ilk haftası olarak kabul edilen Bilişim Haftası münasebetiyle hazırladığımız programımıza hoş geldiniz.
Bilişim haftası ile ilgili genel bilgi vermek için 8-A sınıfından Fatih ZENGİN'İ buraya davet ediyorum.
BİLİŞİMİN TANIMI
Sevgili Arkadaşlar!
Bilişim haftası, bilgisayardan doğru şekilde faydalanmayı, bilgi toplumu olmanın gereklerini yerine getirmeyi öğrenmemize yardımcı olmak için kutlanmaktadır.
Bilişimi, bilgi ve teknolojinin birlikte kullanılmasıyla elde edilen sonuçlar olarak tanımlayabiliriz. Bilişimin en önemli ikinci öğesi bilgisayarlardır. Bilgisayarların programlardan oluşan yapısına yazılım ve elektronik parçalardan oluşan fiziksel yapısına da donanım denir. Yazılım ve programlama bilgisayarın iki temel unsurudur. Ebetteki bilişimin birinci temel öğesi İNSANDIR.
Bilgisayarlar, bilgileri kendine mahsus, özel bir biçimde disk ortamında saklarlar. İhtiyaç duyduğumuzda, verilen komutlar aracılığı ile istediğimiz bilgileri bizim anlayacağımız şekle dönüştürerek ekran denen dış çevre birimine gönderirler.
Şimdi de ''Bilişim demek'' adlı şiiri okumak için 5-A sınıfından Sultan TÜRKYILMAZ'I buraya davet ediyorum.
Bilişim Demek
Bilişim bilmek demek
Teknoloji demektir
İnsan insana muhtaç
Bilişim renk demektir
İletişim olmadan
Anlaşamaz insanlar
Uzak mesafelerden
Ulaşamaz mektuplar
Bilgisayar, internet
Telefon en nihayet
Hayatında olmalı
Bizlerin ilelebet
Teknoloji olmadan
Medeniyet olamaz
Bilimden ve sağlıktan
Hiç taviz verilemez
''Bilişimin doğru kullanımı'' hakkında bilgi vermek için 7-A sınıfından Yasemin TÜRKYILMAZ'I buraya davet ediyorum.
Bilişimin doğru kullanımı:
Bilgisayarların yararlı olarak kullanılması gerekir. Bilgisayar ile saatlerce oyun oynamanın, MSN gibi Chat ortamlarında saatlerce vakit geçirmenin bilişime hiçbir katkısı yoktur. Bunlarla sadece iyi bir bilişim tüketicisi olabiliriz. Bilgisayar bilmek bilgisayar oyunlarını çok iyi oynamak değildir. Bilişim toplumu bilgisayar oyunlarını çok iyi oynamak ile sağlanmaz. Aksine bilgisayarı gerçek anlamından uzaklaştırarak, bilişim aracı olmaktan çıkarıp eğlence aracı haline getirmektedir. Bu nedenle bilgisayar programlarını kullanmayı öğrenmeli; işimizi ve hayatımızı kolaylaştıracak şekilde bilgisayar kullanmayı bilmemiz gerekir.
Geri kalmamak için; geri bırakılmışlığa, kendimize yakıştırmamalı, çok çalışmalı ve üretmeliyiz. Ülkemizin kendisine ait bilişim ürünleri olması için bilgiyi, teknolojiyi, küresel boyutta ve etkin biçimde kullanabilmeliyiz. Evde, kahvede, televizyon başında oturmak zorunda bırakılmış insanlarımızla bilgi toplumu olamayız.. Bilişim, ülkelerin ekonomik, toplumsal ve kültürel kalkınmasında çok önemlidir. Bu nedenle, Türkiye'mizin mutlaka bir bilişim politikası olmalıdır. Böylece ülkemizi yurtdışından teknoloji ithal etmeye mahkûm olmaktan ve teknoloji çöplüğüne dönüşmekten kurtarabiliriz.
'' Bilgisayar öğren'' adlı şiiri okumak için 4-A Sınıfından SEHER ATABEY'İ buraya davet ediyorum.
Bilgisayar Öğren
'Bilgi Çağı'ndayız aziz kardeşim,
Bilgisayar öğren, hiç ihmal etme;
Bilgili olursan, salimdir başın
Bilgisayar öğren, hiç ihmal etme.
Artık beden gücü, geride kaldı,
Akıl, zekâ onun yerini aldı;
Tüm işler, teknikle yapılır oldu
Bilgisayar öğren, hiç ihmal etme.
Yaşlandım, öğrenmek zor olur deme,
Kolay öğrenirsin, sakın çekinme;
Çok sevineceksin, öğrendiğine
Bilgisayar öğren, vakit kaybetme.
Binlerce kitaba, sığan bilgiler,
Bir tuşun ucunda, tıklarsan eğer;
Buna gıpta eder, kütüphaneler
Bilgisayar öğren, hiç ihmal etme.
?'Bilişimin ekonomik önemini'' belirtmek için 8-A sınıfından Erkut KILIÇ'I buraya davet ediyorum.
Bilişimin ekonomik önemi:
Bilişim teknolojilerindeki hızlı değişimler, ülkeleri bir yandan çeşitli ekonomik ve sosyal çalkantılar içine sürüklerken, diğer yandan da yeni ekonomik süper güçler yaratmaktadır. İster geri kalmış olsun, isterse gelişmiş, bilişimin gücünün farkına varan tüm ülkeler, teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmek için var güçleri ile planlar yapmakta, mevcut sistemlerini sorgulamakta ve bilgi toplumunun temel taşı olan insan gücünü her şeyin önüne çıkarmaktadırlar. Çünkü Örneğin, iki kişi tarafından, bir evin garajında kurulan bilişim şirketi olan GOOGLE, kısa süre içinde dünyanın en büyük şirketleri arasında yerini almış ve ülkemizdeki en büyük ilk 10 şirketten daha değerli bir şirket halini almıştır. Sadece 18 dolara kurulan FACEBOOK bilişim şirketinin bugünkü değeri 25 milyar doların üzerindedir. Ülkemizin de almayı planladığı en son teknoloji ile donatılmış olan F?35 savaş uçağının 160 milyon dolarlık fiyatının 100 milyon dolarını sadece ve sadece 1 CD boyutundaki programlar tutmaktadır. Bu rakamlarda bize gösteriyor ki, bir ülkenin ekonomik gücü o ülkenin bilişime verdiği önem ile doğru orantılıdır.
Artık ülkelerin zenginlikleri para ile ya da doğal kaynaklarının zenginliği ile değil, bilgi ve insan kaynaklarının zenginliği ile ölçülmektedir. Bilgi ve insan kaynaklarının zenginliği ise eğitim ve öğretimle mümkündür. Eğer bir ülkede eğitim kurumları öncelik sırasında arka plana itilmişse, genç nüfusa eğitim olanakları sağlanamıyor ve gençler toplum dışı etkinliklere itiliyorlarsa ve yetişen değerli beyinler başka ülkelere göç ediyorlarsa, o ülke kan kaybediyor demektir. Bu nedenle, Türkiye 21. yüzyılda varlığını sürdürebilmek için bilişime gereken önemi vermelidir.
''Çocuklar için internet kullanımı'' okumak için 8-A sınıfından SELÇUK EROL'U buraya davet ediyorum.
Çocuklar İçin Internet Kullanım Önerileri
1. İnternette sohbet ederken ya da mektup yazarken; adınız, soyadınız,
adresiniz, telefon numaranız gibi kişisel bilgilerinizi asla vermeyin. Parolanızı söylemeyin.
2. İnternette ailenizle birlikte gezinin veya ziyaret ettiğiniz siteleri ailenize söyleyin. Hiçbir şeyi ailenizden saklamayın.
3. Ailenizin onayı olmadan; internette tanıştığınız hiç kimseyi aramayın ve kimseyle buluşmayın. Onlara hiçbir şey göndermeyin. Size herhangi bir şey
gönderirse ailenize söyleyin.
4. Ailenizle konuşmadan internet aracılığıyla sorulan sorulara cevap vermeyin. Hiçbir formu doldurmayın ya da hiçbir yarışmaya katılmayın.
5. Hiçbir tartışmaya ya da kavgaya katılmayın.
6. Eğer hoşlanmadığınız bir şeye rastlarsanız, geri tuşuna basın ya
da oturumdan çıkın.
7. İnternette iyi bir dil kullanın ve nazik olun. Sadece şaka yapıyor olsanız bile kimseyi korkutmayın ya da tehdit etmeyin.
8. Ailenizin sizin güvenliğinizi ve sağlığınızı düşündüklerini bilin. Bilgisayar ve İnternetle ilgili kurallara uyma konusunda ailenizle işbirliği içinde olun
ve başınıza ne gelirse gelsin onlara söyleyin.
Programımız burada sona ermiştir. Bizi dinlediğiniz için arkadaşlarım adına hepinize teşekkür ediyorum.
Hazırlayan: Baykal KURT
25902 kez okundu Baykal KURT
Bilişim Demek Çocuklar için internet kullanımı belirli gün ve haftalar belirli günler ve haftalar önemli haftalar önemli günler belirli haftalar resimler şiirler yazılar dosyalar belirli hafta ve günler
Yeni Eklenen Belirli Gün ve Hafta Yazıları
- Atatürk'ün Çocukluk Anıları 4
- Atatürk'ün Çocukluk Anıları 3
- Bir Çanakkale Kahramanı: Seyit Onbaşı
- Okuma Bayramı Kısa Öğretmen Konuşması Örneği
- 1. Sınıflar Okuma Bayramı Öğretmen Konuşması Metni Örneği
- 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı
- Belirli Gün ve Haftalar İçin Bilgi Ekleyin
- Belir Gün ve Haftalar Ana Sayfa
Bilişim Haftası Kutlama Programı Hakkında Yorum Yazın...
Bilişim Haftası Kutlama Programı Hakkında Yorumlar
Yazılan son 1 yorum gösteriliyor.
İçerikle ilgili 1 yorum yazılmış.