Eğitim Sitesi

Dünya Gözüyle Atatürk

Ana Sayfa > Atatürk Hakkında Bilgiler > Dünya Gözüyle Atatürk

Dünya Gözüyle Atatürk

Dünya Gözüyle Atatürk

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK EN BÜYÜK DEVLET ADAMI

Franklin D. Roosevelt

(ABD Başkanı)

 

Mustafa Kemal Hakkındaki bilgiyi O’nu çok iyi tanıyan birisinden edindim. Sovyet Sosyalist Cumhuruyetleri Birliği’nin Dışişleri Bakanı Litvinof’la görüşürken, onun fikrince bütün Avrupa’nın değerli ve ilgi çekici devlet adamının bugün Avrupa’da yaşamadığını, Boğazların gerisinde, Ankara’da yaşadığını, bunun Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğunu söyledi.

 

 

YÜZYILIMIZIN DAHİSİ

D. Lloyd George

(İngiltere Başbakanı)

 

Yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu şu talihsizliğimize bakın ki o büyük dahi çağımızda Türk Milletine nasip oldu.

 

 

ATA’NIN ÖLÜMÜ BÜYÜK KAYIPTIR

Winston Churchill

(İngiltere Başbakanı)

 

Savaşta Türkiye’yi kurtaran savaştan sonra da Türk ulusunu yeniden dirilten Atatürk’ün ölümü, yalnız yurdu için değil, Avrupa içinde en büyük kayıptır. Her sınıf halkın O’nun ardında döktükleri içten gözyaşları bu büyük kahramana ve modern Türkiye’nin Ata’sına layık bir tezahürden başka bir şey değildir.

 

 

YÜKSEK ANLAYIŞLI ÖNDER

V. İliç Lenin

(Rus İhtilali Lideri)

 

Mustafa Kemal Sosyalist değildi. Fakat görülüyor ki iyi bir teşkilatçı, yüksek anlayışlı ilerici, iyi düşünceli ve akıllı bir önderdir. O, soygunculara karşı bir kurtuluş savaşı yapıyor, Emperyalistlerin gururunu kıracağına ve Sultanıda yaranıyla birlikte alt edeceğine inanıyorum. (1921)

 

 

TÜRKİYE ÖVÜNEBİLİR

Eleftherios Venizelos

(Yunanistan Başbakanı)

 

Bir ulusun hayatında bu kadar az sürede bu denli kökten değişiklik pek seyrek gerçekleşir. Bu olağanüstü işleri yapanlar, hiç kuşkusuz kelimenin tam anlamıyla büyük adam niteliğine hak kazanmışlardır. Ve bundan dolayı Türkiye övünebilir.

 

 

TÜRK BİRLİĞİNİN MİMARI

Dwight D. Eisenhower

(ABD Başkanı)

 

Kemal Atatürk için daimi bir anıt tesisi münasebetiyle Türkiye’ye tebriklerimi arz ile gurur duyuyorum. O’nun gösterdiği yolda yürüyen büyük ulusunuz, çok önemli başarılar elde etmiştir. Türk birliğinin ve ilerleyişinin mimarı Atatürk’ün hatırasını anmak için yapılan bu tören, dünyanın her tarafından hür insanlara ilham kaynağı olmuş bir zata çok yerinde bir saygıdır.

 

 

O MÜSLÜMANLARIN DA SESİYDİ

Muhammed Ali Cinnah

(Pakistanın Kurucusu)

 

O, Türkiye’yi kurtarmakla bütün dünya uluslarına Müslümanların sesini duyuracak kudrette olduğunu ispat etti. Kemal Atatürk’ün ölümüyle Müslüman dünyası en büyük kahramanını kaybetmiştir. Atatürk gibi bir önder önlerinde bir ilham kaynağı olarak dikildiği halde Hind Müslümanları bugünkü durmlarına hala razı olacaklar mı?

 

 

YÜZYILIMIZIN BÜYÜK ÖNDERİ

John F. Kennedy

(ABD Başkanı)

 

Atatürk adı insana bu yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, Türk ulusuna ilham veren önderliğini, modern dünyayı anlayışındaki ileri görüşlülüğü ve bir askeri önder olarak kudret ve cesaretini hatırlatmaktadır Şüphesizki Türkiye Cumhuriyetinin doğuşu ve o zamandan beri Atatürk’ün ve Türkiye’nin derin ve geniş devrimler kadar bir ulusun kendisine olan güvenini daha başarıyla belirten bir başka örnek gösterilemez.

 

 

ATA’YA DUYULAN HAYRANLIK

Hayato İkeda

(Japonya Başbakanı)

 

Atatürk’ün Türk Dili Devrimini gerçekleştirmesi ve dinle siyaseti birbirinden ayırarak Türk toplumunun modernleşmesini sağlamak yolundaki çabalarına karşı büyük bir hayranlık duymaktayız.

 

 

ATATÜRK’LE ÖVÜNÜYORUM

General Douglas MacArthur

(ABD Uzakdoğu Kuvvetleri Başkomutanı)

 

Asker-Devlet adamı, çağımızın en büyük liderlerinden biriydi. Kendisi, Türkiye’nin en ileri memleketler arasında hakettiği yeri almasını sağlamıştır. Gene O Türklere, bir milletin büyüklüğünün temel taşını oluşturan, kendine güvenme ve dayanma duygusunu vermiştir. Ben Atatürk’ün sadık arkadaşlarından biri olmakla büyük övünç duyuyorum.

 

 

TARİHTE EŞİ OLMAYAN OLAY

Daily Telgraph, İngiltere

 

Kadınlar başka hiçbir ülkede bu kadar çabuk ilerlememişlerdir. Bir ulusun bu derece değişmesi, tarihte gerçekten eşi olmayan bir olaydır.

 

add

tag Atatürk Dünyada Atatürk yabancıların Atatürk hakkında düşünceleri hakkındaki görüşleri fikirleri Atatürk hakkında söylenen sözler ABD Başkanı John F. Kennedy Japonya Başbakanı Hayato İkeda

Dünya Gözüyle Atatürk Hakkında Yorum Yazın...

  

Dünya Gözüyle Atatürk Hakkında Yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz.

Yeni Eklenen Atatürk Hakkında Bilgiler

Dünya Gözüyle Atatürk