Eğitim Sitesi

Aba da bir diba da giyene, güzel de bir çirkin de sevene. atasözünün anlamı, açıklaması... TDK Açıklamalı Atasözleri Sözlüğü

Aba da bir diba da giyene, güzel de bir çirkin de sevene. atasözünün anlamı, açıklaması Örneklerle TDK Türkçe Atasözleri Sözlüğü

Atasözü:

Aba da bir diba da giyene, güzel de bir çirkin de sevene.

Atasözünün Anlamı:

Giyinmesini ve giydiği şeyleri kendine yakıştırmasını bilen kişiler için kıyafetlerin ucuz veya pahalısı önemli değildir. Yürekten sevmesini bilen kişiler içinde dış güzellik ya da çirkinlik pek fark etmez. Çünkü sevgide samimi olan, karşısındaki kişiyi güzel görür, beğenir, hep iyi yanlarını algılar, kötü yanlarını görmez. Diğer bir bakımdan kullanılan mal içinde önemli olan kullanılan malın niteliği değil, o malı işleyen kişinin karakteri veya yeteneğidir. Çünkü yetenekli, becerikli insanlar için yaptığı işin düzeyi ve konumu başarılı olmasını engellemez.

Aba: Yünün dövülmesiyle yapılan kalın ve kaba kumaş veya bu kumaştan yapılmış yakasız ve uzun üstlük.

Okunma: 403


   

Küçük harfle, sayı ve noktalama işareti kullanmadan arama yapın...


TÜRK ATASÖZLERİ SÖZLÜĞÜ İÇİN TIKLAYIN
TÜRKÇE DEYİMLER SÖZLÜĞÜ İÇİN TIKLAYIN

Atasözü Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Tanımı:Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.

Deyim Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Tanımı:Çoğunlukla gerçek anlamından ayrı bir anlam taşıyan, en az iki sözcükten oluşan kalıplaşmış söz ya da sözcük grupları.eş.Tabir. Genellikle gerçek anlamından az çok ayrı bir anlamı olan, ilgi çekici bir anlatımı bulunan, ifadeyi daha zengin kılan, iki veya daha fazla kelimeden meydana gelen, kalıplaşmış söz topluluklarına "deyim (tabir)" denir.

TDK Güncel Türkçe Atasözleri Sözlüğü