Eğitim Sitesi

Takke düşmeden kel görünmez; takke düşmeden aklın başına gelsin! atasözünün anlamı, açıklaması... TDK Açıklamalı Atasözleri Sözlüğü

Takke düşmeden kel görünmez; takke düşmeden aklın başına gelsin! atasözünün anlamı, açıklaması Örneklerle TDK Türkçe Atasözleri Sözlüğü

Atasözü:

Takke düşmeden kel görünmez; takke düşmeden aklın başına gelsin!

Atasözünün Anlamı:

Bazı işlerde alınan tedbirler gizlenir. İşin sırlarının, püf noktalarının başkaları tarafından bilinmemesi başarının şartları arasındadır. İnsanların bazı kusurları da benzer şekilde gizlenir, örtülü kalması istenir. Bunun için gerekli tedbirler alınır.



Başka birilerinin de kapalı ve gizlenmiş hilelerinin görülmesi ve kamuflajlarının ortadan kaldırılması işin selâmeti açısından önem arz edebilir. Bunun için, mutlaka işin derinliklerinin araştırılmasında, takkenin kel baştan düşmesinde yarar vardır.

Okunma: 960


   

Küçük harfle, sayı ve noktalama işareti kullanmadan arama yapın...


TÜRK ATASÖZLERİ SÖZLÜĞÜ İÇİN TIKLAYIN
TÜRKÇE DEYİMLER SÖZLÜĞÜ İÇİN TIKLAYIN

Atasözü Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Tanımı:Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.

Deyim Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Tanımı:Çoğunlukla gerçek anlamından ayrı bir anlam taşıyan, en az iki sözcükten oluşan kalıplaşmış söz ya da sözcük grupları.eş.Tabir. Genellikle gerçek anlamından az çok ayrı bir anlamı olan, ilgi çekici bir anlatımı bulunan, ifadeyi daha zengin kılan, iki veya daha fazla kelimeden meydana gelen, kalıplaşmış söz topluluklarına "deyim (tabir)" denir.

TDK Güncel Türkçe Atasözleri Sözlüğü