Eğitim Sitesi

Oğlan evlenince beğ oldum sanır. atasözünün anlamı, açıklaması... TDK Açıklamalı Atasözleri Sözlüğü

Oğlan evlenince beğ oldum sanır. atasözünün anlamı, açıklaması Örneklerle TDK Türkçe Atasözleri Sözlüğü

Atasözü:

Oğlan evlenince beğ oldum sanır.

Atasözünün Anlamı:

Evlilik insan hayatında bir dönüm noktasıdır. Çocukluk ve delikanlılık devrelerinin sona erdiğinin farkına varır eşler. Ailenin beyi de bambaşka, sorumlulukları olan bir hayatın içinde bulur kendini. Bu hayatın çilelerinin yanında mutluluğunun da farkına varılır. Bu değerler karşısında ailenin erkeği durumu iyi değerlendirmeli, her şeye tepeden bakıp küçümsememeli, ilerinin ne tehlikelerle dolu olabileceğini göz önünde bulundurmalı. Fazla hayallerin sonunda hüsranla karşılaşmamalı.
Okunma: 884


   

Küçük harfle, sayı ve noktalama işareti kullanmadan arama yapın...


TÜRK ATASÖZLERİ SÖZLÜĞÜ İÇİN TIKLAYIN
TÜRKÇE DEYİMLER SÖZLÜĞÜ İÇİN TIKLAYIN

Atasözü Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Tanımı:Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.

Deyim Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Tanımı:Çoğunlukla gerçek anlamından ayrı bir anlam taşıyan, en az iki sözcükten oluşan kalıplaşmış söz ya da sözcük grupları.eş.Tabir. Genellikle gerçek anlamından az çok ayrı bir anlamı olan, ilgi çekici bir anlatımı bulunan, ifadeyi daha zengin kılan, iki veya daha fazla kelimeden meydana gelen, kalıplaşmış söz topluluklarına "deyim (tabir)" denir.

TDK Güncel Türkçe Atasözleri Sözlüğü