Eğitim Sitesi

Kalendere ''kış geliyor'' demişler, ''titremeye hazırım'' diye cevap vermiş. atasözünün anlamı, açıklaması... TDK Açıklamalı Atasözleri Sözlüğü

Kalendere ''kış geliyor'' demişler, ''titremeye hazırım'' diye cevap vermiş. atasözünün anlamı, açıklaması Örneklerle TDK Türkçe Atasözleri Sözlüğü

Atasözü:

Kalendere ''kış geliyor'' demişler, ''titremeye hazırım'' diye cevap vermiş.

Atasözünün Anlamı:

Varlık ve bolluk içinde yaşayanlar için bir sıkıntı konusu olan durum, yoksulluk ve sıkıntı içinde yaşamakta olan kişi için kaygı verecek bir şey değildir. Yoksulluk ve sıkıntı içinde yaşayıp eziyet çekmekte olan kimseler, karşılaşacakları zor şartlardan endişe duymazlar. Çünkü onlar bu şekilde zorluklarla yaşamaya alışıktırlar.



* Kalender : Gösterişsiz, sade yaşamaktan yana olan, alçak gönüllü kimse.

Okunma: 779


   

Küçük harfle, sayı ve noktalama işareti kullanmadan arama yapın...


TÜRK ATASÖZLERİ SÖZLÜĞÜ İÇİN TIKLAYIN
TÜRKÇE DEYİMLER SÖZLÜĞÜ İÇİN TIKLAYIN

Atasözü Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Tanımı:Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.

Deyim Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Tanımı:Çoğunlukla gerçek anlamından ayrı bir anlam taşıyan, en az iki sözcükten oluşan kalıplaşmış söz ya da sözcük grupları.eş.Tabir. Genellikle gerçek anlamından az çok ayrı bir anlamı olan, ilgi çekici bir anlatımı bulunan, ifadeyi daha zengin kılan, iki veya daha fazla kelimeden meydana gelen, kalıplaşmış söz topluluklarına "deyim (tabir)" denir.

TDK Güncel Türkçe Atasözleri Sözlüğü