Eğitim Sitesi

Varsa (var mı) pulun (malın), herkes kulun; yoksa (yok mu) pulun, dardır yolun. atasözünün anlamı, açıklaması... TDK Açıklamalı Atasözleri Sözlüğü

Varsa (var mı) pulun (malın), herkes kulun; yoksa (yok mu) pulun, dardır yolun. atasözünün anlamı, açıklaması Örneklerle TDK Türkçe Atasözleri Sözlüğü

Atasözü:

Varsa (var mı) pulun (malın), herkes kulun; yoksa (yok mu) pulun, dardır yolun.

Atasözünün Anlamı:

Zenginlik, mal-mülk herkesi mıknatıs gibi kendine çeker. Zenginlerin eşi, dostu, arayanı ve soranı çoktur. Parası çok olan kimseye herkes iltifat eder, saygı gösterir, işlerini kolaylaştırır, yakınında bulunmak ister. Yoksullara kimse yüz vermez, işlerini yaparken çok zorlanırlar. Hayat yoksullar için zordur, ömürlerini sıkıntı, dert ve yokluk içinde geçirirler.



* pul : Para.

Okunma: 3650


   

Küçük harfle, sayı ve noktalama işareti kullanmadan arama yapın...


TÜRK ATASÖZLERİ SÖZLÜĞÜ İÇİN TIKLAYIN
TÜRKÇE DEYİMLER SÖZLÜĞÜ İÇİN TIKLAYIN

Atasözü Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Tanımı:Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.

Deyim Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Tanımı:Çoğunlukla gerçek anlamından ayrı bir anlam taşıyan, en az iki sözcükten oluşan kalıplaşmış söz ya da sözcük grupları.eş.Tabir. Genellikle gerçek anlamından az çok ayrı bir anlamı olan, ilgi çekici bir anlatımı bulunan, ifadeyi daha zengin kılan, iki veya daha fazla kelimeden meydana gelen, kalıplaşmış söz topluluklarına "deyim (tabir)" denir.

TDK Güncel Türkçe Atasözleri Sözlüğü