Eğitim Sitesi

Misafir üç gün misafirdir (Misafirlik üç gündür). atasözünün anlamı, açıklaması... TDK Açıklamalı Atasözleri Sözlüğü

Misafir üç gün misafirdir (Misafirlik üç gündür). atasözünün anlamı, açıklaması Örneklerle TDK Türkçe Atasözleri Sözlüğü

Atasözü:

Misafir üç gün misafirdir (Misafirlik üç gündür).

Atasözünün Anlamı:

Geleneğimiz bir yerde haddinden fazla kalınmasını ve ev sahibine fazla sıkıntı verilmesini hoş görmez. Konuğun bir evde kalmasını üç günle sınırlar. Üç günden fazlası ev sahibini sıkıntıya soktuğu gibi, misafiri de zor durumda bırakır. Bu bakımdan, konuk, ev sahibinin durumunu anlamak ve üç günden sonra o yerden ayrılıp ev sahibini rahatlatmalıdır. Unutulmamalı ki suratlarının asılmasına sebep olduğumuz insanların yanına bir daha zor gideriz.
Okunma: 5255


   

Küçük harfle, sayı ve noktalama işareti kullanmadan arama yapın...


TÜRK ATASÖZLERİ SÖZLÜĞÜ İÇİN TIKLAYIN
TÜRKÇE DEYİMLER SÖZLÜĞÜ İÇİN TIKLAYIN

Atasözü Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Tanımı:Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.

Deyim Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Tanımı:Çoğunlukla gerçek anlamından ayrı bir anlam taşıyan, en az iki sözcükten oluşan kalıplaşmış söz ya da sözcük grupları.eş.Tabir. Genellikle gerçek anlamından az çok ayrı bir anlamı olan, ilgi çekici bir anlatımı bulunan, ifadeyi daha zengin kılan, iki veya daha fazla kelimeden meydana gelen, kalıplaşmış söz topluluklarına "deyim (tabir)" denir.

TDK Güncel Türkçe Atasözleri Sözlüğü