Zorunlu Varlık Nedir? Zorunlu Varlık Hakkında Kısaca Bilgi

Zorunlu Varlık Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Zorunlu Varlık:
1- Varlığı hiçbir şeye bağlı olmayan, varlık nedenini kendinde barındıran, bunun sonucu olarak da kendi başına, nedensiz olarak var olan. Tanrı.

2- Kaynağı, nedeni bakımından, başka şeyler karşısında nedensel ve mutlak bir bağımsızlığı bulunan, özü varoluşunu içeren, var olmayışı düşünülemeyen varlık.

 

Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:

Ekonomi: İnsanların ihtiyaç duyduğu mal ve hizmetlerin nasıl üretildiğini, bölüşüldüğünü ve tüketildiğini inceleyen bir bilimdir.

Bilinemezcilik: Gerçek ve mutlak varlığın, kendinde nesnelerin (Tanrı gibi) bilinemeyeceği kanı ve öğretisi. (Agnostisizm)

Kapalı Yol: Çözümleyici çizelgede aynı yol üzerinde önermenin kendisi ve değilinden oluşan yol.

İnkılap: Tüm kurumları ya da bazı kurumları eskimiş olan bir düzenin yerine, yeni bir dünya görüşünün ürünü olan, yeni bir düzenin getirilmesi. Devrim.

Teokratik Devlet: Teokratik devlette yasama, yürütme, yargı yetkilerinin kaynağı tanrı, din ve kutsal kitaptır. Teokratik devlette tüm düzenlemeler dinsel normlara uygu

Sanayi Devrimi: 18. yy.'ın son çeyreğiyle 19. yy.'ın ilk çeyreği arasında önce İngiltere'de, sonra Kıta Avrupa'sında ortaya çıkan üretimde serileşmeyi ve makineleşmey