Zebra Stor Perde Nedir? Zebra Stor Perde Hakkında Kısaca Bilgi

Zebra Stor Perde Terimi Hakkında Bilgiler

Perdecilik Terimi Olarak Zebra Stor Perde:
Zebra Perdeler görünüm itibariyle zebra derisi deseninden yola çıkılarak isimlendirilmiş çift amaçlı, hem güneşlik ve hemde tül perde görevini aynı anda yapan perdelerdir. Zebra perde çalışma sistemi olarak stor perde sistemi gibi çalışır. Kumaşındaki çizgiler modern mekanlarda kullanımını sağlar.

Perdenin standart aralıklarda tül ve kalın kumaş şeklinde dokunmuş olması özelliğidir. Mekanizması stor sistemi gibi zincir kumanda ile kontrol edilir. Önlü arkalı çift kumaş kullanıldığından bu özellik perdeyi aşağı yukarı hareket ettirdiğimizde tül kısmının kumaş kısmına denk gelmesi sayesinde örtücülük sağlamış oluruz.

Perdenin mekanizması isteğe göre gizli özel kutusuna yerleştirilebilir.Bu sayede kartonpiyer olmayan alanlarda şık bir görüntü sağlamış oluruz.

Fiyatları önlü arkalı çift kumaş kullanılmasından dolayı stor perdelere göre daha yüksektir. Zebra perdeler evinize veya ofisinize uygun özel ölçülerde hazırlanarak uygulaması yapılır.

 

Benzer Perdecilik Terimleri:

Stor Çeşitleri: Sun screen kumaş stor,polyester kumaş stor,pamuklu kumaş stor,keten kumaş stor,şantug kumaş stor,işlemeli stor perde,etek oymalı stor perde,etek kesim

Rulet: Perdenin korniş veya ray üzerinde hareket etmesini sağlayan, metal veya plastikten yapılmış taşıyıcı aksesuar.

Ambrans: Fon perdeleri kenarlarına takılmak suretiyle broçol ve kuşakların takıldığı uçları süslemeli metal aksesuarlardır.

Motorlu Perde Sistemleri: Motor yardımı ile pil veya elektrikle çalışan kumandalı ve butonlu uygulanabilen perde sistemleri.

Boncuk Saçak: Akrilik, kristal veya camdan yapılmış perde süslemeleri.

Braçol: Püskül ve kordondan oluşan perde süslemesi.