Yüksek Frekans Müdahalesi Nedir? Yüksek Frekans Müdahalesi Hakkında Kısaca Bilgi

Yüksek Frekans Müdahalesi Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Yüksek Frekans Müdahalesi:
Frekansa Duyarlı Mod içerisinde çalışmakta olan bir MYD dahil Üretim Grubunun (bu BDGT modülünün bir parçası da olabilir) aktif güç çıkışının, enerji sistemi frekansının (PYDK3 uyarınca ESİ tarafından bildirilen) hedef değerin üstüne çıkması durumunda otomatik olarak düşürülmesidir.

 

Benzer Elektrik Terimleri:

Enterkonnekte Taraflar: TUISO ile arasında Enterkonnekte Sisteme Bağlantı Anlaşması olan şirketler.

Şirket: Görev ve sorumlulukları yasalarla belirtilen, Enerji Elektrik Üretimi ve Dağıtımı ile uğraşan Anonim Kuruluşlardır.

Dağıtım Merkezi (Yüksek Gerilim / Alçak Gerilim, Transformatör Merkezi): Yüksek ve alçak gerilim sistemleri / şebekeleri arasında kullanılan transformatör merkezidir.

Abone (Müşteri): TEİAŞ'ın sözleşmelerinde karşı taraf olan mesken, işletme, bölge, şebeke adına kanuni temsilci, Görevli Şirketler, ayrıcalıklı Şirketler, TEDAŞ ve ben

İşletme Amaçlı Ölçüm: Ulusal Kontrol Merkezi (UKM) (Ulusal Yük Dağıtım Merkezi-UYDM) SCADA sistemine ek olarak ESİ tarafından her bir Üretim Santralı ve Merkezi Yük Dağıtım

Bir Saat: Günün yirmidörtte biri. 3600 saniye, 60dakikadır. Elektriğin kullanım ölçüsü; Tüketilen enerjinin zaman birimidir.