Yerinden Yönetim Nedir? Yerinden Yönetim Hakkında Kısaca Bilgi

Yerinden Yönetim Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Yerinden Yönetim:
Eğitim programlarını yerel gereksinmelere uydurmada yerel orunlara, okul yöneticilerine ve öğretmenlere özgürlük tanıyan yönetim biçimi.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Yerinden Yönetim:
Sözcük anlamı; bir hizmetin yürütüldüğü ya da işin yapıldığı yerde yönetilmesini ifade eden yerinden yönetim terimi, aynı zamanda merkezi yönetimin sakıncalarını gideren ve onu tamamlayıcı bir yönetim biçimini ifade eder. Yerinden yönetim, kamu hizmetlerinin yönetiminin, merkezden yönetimden ayrı özerk kamu hukuku tüzel kişilerine verilmesidir. Yerinden yönetim, siyasi ve idari olmak üzere iki ayrı türde uygulanmaktadır.

 

Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri:

Alışkanlık: 1. Bir edim ya da etki karşısında canlı bir varlığın kazanmış olduğu değişmez tutum. 2. Bir şeyin sık sık yinelenmesi sonunda oluşan huy ve alışkı.

Proje: Öğrencilerin grup hâlinde veya bireysel olarak istedikleri bir alan veya konuda inceleme, araştırma ve yorum yapma, görüş geliştirme, yeni bilgilere u

Eğitim: 1. Yeni kuşakların, toplum yaşayışında yerlerini almak için hazırlanırken, gerekli bilgi, beceri ve anlayışlar elde etmelerine ve kişiliklerini gelişt

Çevre: 1. Bireyi etkileyen canlı ve cansız varlıklar ile bütün güç ve koşulların toplamı. 2. Organizmayı içten ya da dıştan uyaran şeylerin toplu adı.

Edinsel: Bir zihin ya da beden çabasıyla sonradan edinilen, kazanılan (bilgi, beceri vb).

Güvenirlik: Bir ölçme aracı olarak testin kendi içindeki kararlılık derecesi.