Yeniden Değerleme Nedir? Yeniden Değerleme Hakkında Kısaca Bilgi

Yeniden Değerleme Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Yeniden Değerleme:
1) Vergi matrahının hesaplanmasıyla ilgili ekonomik kıymetlerin takdir ve tespiti; paranın değer kaybı göz önüne alınarak, bilançolardaki stoklar, sabit varlıklar gibi kalemlerde düzeltmeler yapılması. 2) Paranın satın alma gücünün düşmesi nedeniyle maddi duran varlıkların cari para birimi veya buna yakın bir değerle değerlenerek bugünkü değerine yakın bir değerle gösterilmesi.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Yeniden Değerleme:
Ortaklıkların aktiflerinde kayıtlı bulunan ve amortismana tabi maddi duran varlıklarının enflasyon sebebiyle elde etme maliyeti ile piyasa değeri arasında oluşan farkın bilançoların sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesi amacıyla Maliye Bakanlığı tarafından her yıl açıklanan oranlar dahilinde değerinin yükseltilmesidir.

 

Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri:

Liyakat: İnsanların görevlerini başarı ile yapabilme yeterliliği.

Çatı Eğimi: Çatı ile binanın yan duvarı arasında meydana gelen açı.

Kamu Gideri: Kanunlarına dayanılarak yaptırılan iş, alınan mal ve hizmet bedelleri, sosyal güvenlik katkı payları, iç ve dış borç faizleri, borçlanma genel giderle

Genel Yönetim Kapsamındaki Kamu İdareleri: Uluslararası sınıflandırmalara göre belirlenmiş olan, merkezî yönetim kapsamındaki kamu idareleri, sosyal güvenlik kurumları ve mahallî idareler.

Hiyerarşi: Altlık — üstlük ilişkisi.

Kalite Kontrol: Kalite isteklerini sağlamak için kullanılan uygulama teknikleri ve faaliyetleri.