Volan Nedir? Volan Hakkında Kısaca Bilgi

Volan Terimi Hakkında Bilgiler

Perdecilik Terimi Olarak Volan:
Perdelerin üzerinde dilim aralarında ve kenarlarında kullanılan kumaştan yapılmış, kedi merdiveni şeklinde sarkıt perde süslemeleri.

 

Konfeksiyon Terimi Olarak Volan:
Giysilerin yaka, etek, kol ve bel kısımlarına dikilebilen genellikle verevden kumaştan olan hareketli ilave kumaş parçası. Süsleme amaçlı kullanılır.

 

Moda ve Dikiş-Nakış Terimi Olarak Volan:
Giysilerin yaka, kol, etek ucu çevrelerine kendi kumaşından veya farklı bir kumaştan kesilen parçasının dikilmesiyle oluşan süslemeye denir.

 

Otomobil-Araba Terimi Olarak Volan:
Krank miline bağlanan madeni bir tekerlektir. Aynı zamanda kavramaya yataklık eder ve ilk hareketi vermeye yarayan volan dişlisini de üzerinde taşır.

 

Benzer Perdecilik Terimleri:

Dekoratif: Hoş görünen estetik. Örnek: Dekoratif perde, dekoratif perdeler, dekoratif perde sistemleri.

Alkantara (Alcantara): Orijinali Alcantara olan bir markadan dilimize yerleşmiştir. %60 polyester ipliklerden ve %40 poliüretan iplik ile karıştırılarak elde edilen kumaş. A

Sahne Perdesi: Sahneye koyulan oyunun başlangıç, ara ve sonunda açılıp kapanan perde. Motorlu veya mekanik üretilebilir.

Tafta: Bir tür sert, ipekli kumaş cinsi.

Tij: Jalûzi, dikey, katlamalı ve benzeri mekanizma kasaları içindeki ince, uzun, şekilli, metal çubuk.

Ambrance: Üzerinde ahşap ya da metalden yapılmış figürlü rozetler bulunan perde aksesuarı. Broçol ve kuşak gibi süslemeleri üzerinde taşır.