Viskozite Nedir? Viskozite Hakkında Kısaca Bilgi

Viskozite Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Viskozite:
Sıvıların akmaya karşı gösterdiği direnç.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Viskozite:
Bir sıvının akmaya karşı gösterdiği direnç. Bir akışkanın, iç sürtünmelerinden dolayı, harekete karşı direnç göstermesini sağlayan özelliği ve bu özelliğin kabul edilmiş bir metoda göre tayin edilen nümerik değeridir.

 

Otomobil-Araba Terimi Olarak Viskozite:
Sıvıların akmaya karşı direncini gösteren bir terimdir. Klaın bir yağın viskozitesi, ince bir yağın viskozitesinden daha fazladır.

 

Benzer Kimya Terimleri:

Reaksiyon (kimyasal tepkime) Denklemi: Kimyasal değişime giren ve çıkan maddelerin atom ve tür sayılarını gösteren semboller topluluğuna kimyasal tepkime denklemi veya reaksiyon denklemi ad

Işık Hızı: Bütün elektromanyetik dalgaların boşluk kabul edilen, maddeden arınmış ve havası boşaltılmış ortamda 300 000 000 m/s lik bir hızla ile ilerleyişi.

Geri Titrasyon: Analit ile reaksiyona girmek üzere ilave edilen bir titrantın stokiyometrik olarak fazlası için gerekli ikinci titrant miktarının bulunması işlemidir.

Lehim: Genellikle Sn, Pb, Bi, Cd vb. metaller içeren telleri ya da metal parçalarını birleştirmekte kullanılan, düşük erime sıcaklığı olan alaşım.

Antrasen: Maden kömürü katranının son damıtma ürünüdür.

Yarılanma Süresi: Işımalarla radyoaktif elementin yarısının, başka elementlere dönüşebilmesi için geçen zaman.