Vergi Nedir? Vergi Hakkında Kısaca Bilgi

Vergi Terimi Hakkında Bilgiler

Siyaset Terimi Olarak Vergi:
Kamu hizmetlerine harcanmak için hükûmetin, yerel yönetimlerin yasalara göre doğrudan doğruya veya bazı malların fiyatlarının üstüne koyarak dolaylı yoldan herkesten topladığı para.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Vergi:
Kamu giderlerine gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılması gereken zorunlu katkı.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Vergi:
Kamu hizmetlerine harcanmak için hükümetin ya da yerel yönetimlerin yasalara göre doğrudan doğruya veya bazı malların fiyatlarının üstüne koyarak dolaylı yolla herkesten topladığı paradır.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Vergi:
Yasalara göre devletin her tür kazançtan, alım-satımdan aldığı para.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Vergi:
Kaynağı milli gelir olup, devletin, kamu harcamalarını karşılamak üzere kişilerden hükümranlık gücüne dayanarak ve ödeme güçlerine göre tek taraflı, nihaî ve mecburî olarak aldığı para.

 

Benzer Siyaset Terimleri:

Genel Görüşme: Toplumu ve Devlet faaliyetlerini ilgilendiren belli bir konunun TBMM Genel Kurulunda görüşülmesidir. Bu kapsamda önemli toplumsal, siyasal, ekonomik s

Eylem: Bir durumu değiştirme veya daha ileriye götürme yönünde etkide bulunma çabası.

Tüzük: Herhangi bir kurumun veya kuruluşun tutacağı yolu ve uygulayacağı hükümleri sırasıyla gösteren maddelerin hepsi, nizamname, statü.

Bütçe: Devletin, bir kuruluşun, bir aile veya bir kimsenin gelecekteki belirli bir süre için tasarladığı gelir ve giderlerinin tümü.

Cumhuriyet: Milletin, egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı yönetim biçimi.

Karar: TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilmekle yürürlüğe giren ve Cumhurbaşkanının onayına sunulmayan yasama işlemleridir. TBMM içtüzük değişikliği, kom