Varroa Nedir? Varroa Hakkında Kısaca Bilgi

Varroa Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Varroa:
Varroa akarı, bal arılarının bedenleri dışında yaşayan bir parazittir. Varroa hem ergin arılar, hem de gelişmekte olan yavruların kanını (hemolenfini) emdiğinden üzerlerinde beslendikleri arıları zayıflatarak arıların yaşam sürelerini kısaltırlar. Arıların bağışıklık sistemini bastırarak virüs ve enfeksiyonların yayılmasına sebep olurlar. Bunun sonucunda arılar üzerinde asimetrik kanatlar, çarpık bacaklar ve kısalmış karın (abdomen) gibi etkiler görülür. Düşük seviyelerdeki Varroa istilalarında bile ergin arılar zayıflar ve ömürleri kısalır (%50'ye kadar), yavrular ise gelişimlerini tamamlayamazlar. (Varroa jacobsoni, Varroa destructor, Arı akarı)

 

Benzer Arıcılık Terimleri:

Glukoz (Üzüm şekeri): Balın bünyesinde bulunan ve invertaz enziminin aktivitesiyle sukrozun (sakkarozun) parçalanmasıyla meydana gelen iki şekerden biri. Bkz. invert şeker.

Mandibula: Başın iki yanında yer alan çene kısmı.

Geçiş kovanı: Peteklerinin, karakovanda olduğu gibi tamamının arılar tarafından örüldüğü ve modern kovanlardaki gibi petekleri çıkartılıp bakılabilen, ilkel (karako

Bitirme kolonisi: Başlatıcı kolonilerden alınan larvalı ana arı yüksüklerinin verildiği, analı veya anasız olarak düzenlenebilen ve genç işçi arı kadrosu fazla olan güç

İşçi arı: Bal arısı kolonisinde ana arının bıraktığı döllü yumurtalardan 21 günde gelişen dişi bireyler, kolonin en kalabalık gurubu.

Dil: Hortumun ince kıllarla kaplı uzantısı.