Ultrabazik Nedir? Ultrabazik Hakkında Kısaca Bilgi

Ultrabazik Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Ultrabazik:
Kayacın kimyasal bileşimine ait SiO2 içeriği % 45'ten az olan kayaçlar için kullanılan terim. Bazı meteorlarda varlığı gözlemlenen bu magmatik kayaç, bünyesinde kuars ve feldispat ihtiva etmez; esas unsuru Fe-Mg silikatlarla metal oksitleri-sülfürleri-nabit metalleri teker teker veya her üçü birden bulunur.

 

Benzer Coğrafya Terimleri:

Bozkır: 1- Yarı kurak bölgelerde ilkbahar yağışlarıyla yeşillenen otsu bitkilerden ve bazı kurakçıl çalılardan oluşan bitki topluluğuna verilen ad (step). Sey

Kültür: 1- Kişisel veya toplum olarak sahip olunan, olayları ve davranışları karşılayan, duyuş, düşünüş şekilleriyle tarih içinde meydana gelen fikir ve sanat

Şemosfer: Atmosferin stratosfer ile İyonosfer arasındaki katmanıdır.

Kent Planlaması: Kentsel bir alanın fiziksel altyapı, konut ve ulaşım, toprak kullanımı, kentsel büyüme de dâhil, çeşitli öğelerinin planlanması süreci.

İş Gücü: Ekonomik çalışma alanlarındaki gereksinimleri karşılamak için bir ülkede yaşayan kişilerden ihtiyaç duyulan insan gücüdür.

Mercan Resifleri: Mercan denilen ve koloniler hâlinde bir arada yaşayan basit deniz hayvanlarının meydana getirdikleri oluşumlardır.