Ültimatom Nedir? Ültimatom Hakkında Kısaca Bilgi

Ültimatom Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Ültimatom:
Bir devletin başka bir devlete herhangi bir kunuda verdiği ve hiçbir tartışmaya ya da karşı çıkmaya yer bırakmaksızın, tanıdığı süre içinde isteklerinin yerine getirilmesini bildirdiği, içinde savaş tehdidi bulunan nota.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Ültimatom:
Bir devletin başka bir devlete verdiği ve hiçbir tartışma veya karşı koymaya yer bırakmaksızın, tanıdığı sürede isteklerinin yerine getirilmesini istediği nota, kabul edilmemesi savaşa yol açar.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Ültimatom:
Bir devletin başka bir devlete verdiği ve hiçbir tartışma veya karşı koymaya yer bırakmaksızın tanıdığı sürede isteklerinin yerine getirilmesini istediği nota.

 

Benzer Tarih Terimleri:

Yeni Osmanlılar: Sultan Abdülaziz devrinde Meşrutiyet'e geçilmesi için çalışan ve bunun için kurulmuş olan cemiyetin adı. Bunlara "Genç Osmanlılar" da denirdi.

Siyasetname: İdareci ve hükümdarlara devlet yönetimiyle ilgili öğütler vermek için yazılan kitaplar.

Sekban-I Cedit: II. Mahmut tarafından Avrupalı devletlerin orduları örnek alınarak kurulan, ancak Yeniçerilerin tepkisi nedeniyle kapatılmak zorunda kalınan ordu.

İhtiyat Asker: Yedek asker

Selamlık: 1- Saray, köşk ve konaklarda erkeklere mahsus daireye verilen ad. (Haremlik: Kadınlara mahsus daire) 2- Osmanlı padişahları cuma namazını kılmak iç

İstiklal Mahkemeleri: TBMM'nin 18 Eylül 1920 tarihinde kabul ettiği bir yasayla kurulan olağanüstü yargı organıdır. Vatana ihanet suçları ile asker kaçaklarını