Tsunami Nedir? Tsunami Hakkında Kısaca Bilgi

Tsunami Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Tsunami:
Dev su dalgaları.

 

Coğrafya Terimi Olarak Tsunami:
Japoncada "liman dalgası" anlamına gelen tsunami sözcüğü; okyanus ya da denizlerin tabanında oluşan deprem, volkan patlaması ve bunlara bağlı taban çökmesi, zemin kaymaları gibi tektonik olaylar sonucu denize geçen enerji nedeniyle oluşan uzun periyotlu deniz dalgasını temsil eder. Deprem dalgası.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Tsunami:
Okyanus ya da denizlerin tabanında deprem, volkan patlaması ve heyelan sonucu oluşan deniz dalgası.

 

Deprem Terimi Olarak Tsunami:
Japonca'da "liman dalgası" anlamına gelen tsunami sözcüğü; okyanus ya da denizlerin tabanında oluşan deprem, volkan patlaması ve bunlara bağlı taban çökmesi, zemin kaymaları gibi tektonik olaylar sonucu denize geçen enerji nedeniyle oluşan uzun periyotlu deniz dalgasını temsil eder.

 

Benzer Fen Bilimleri Terimleri:

Aydınlanma: Bir yüzeyin, karşısına konulan eşit ışık kaynaklarının sayısı ile orantılı olarak aydınlık görünmesi. Aydınlatmada kullanılan araç, aydınlatma aracı.

Adenin: Nükleik asitlerin yapısında bulunan çift halkalı organik bir baz. A harfiyle ifade edilir. Adenin yapısına katıldığı bazı moleküller ; ATP, ADP, AMP,

Atmosfer basıncı: 1-Atmosferin yer yüzünde bulunan her cisim üzerine yaptığı basınç. Deniz seviyesinde, 760 mm'lik civa sütununun 1 cm2 alana yaptığı basınç "1 atmosfer

Fiske: İki parmak ucu ile tutulabilen miktarda olan.

Meteoroloji: Atmosfer içinde oluşan sıcaklık değişmelerini, rüzgâr, yıldırım, yağmur, dolu vb. olayları inceleyen fizik dalı, hava bilgisi.

Cerrah: Ameliyatları yapan doktor.