Transfer Nedir? Transfer Hakkında Kısaca Bilgi

Transfer Terimi Hakkında Bilgiler

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Transfer:
Oyuncu, antrenör veya başka görevlilerin takım değiştirmesi.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Transfer:
Önceki öğrenilenlerin yeni öğrenmeleri etkilemesine transfer denir.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Transfer:
1- Turistin, düzenlenen paket tur veya turun başlangıç noktasına kadar, herhangi bir safhasında veya sonunda, sınır giriş ve çıkış kapıları, marinalar, şehirlerarası veya uluslararası ulaşım hizmetlerinin sunulduğu otogar, gar, liman, havalimanı gibi yerlerden, konaklama yapacağı tesise veya tesisten bu ulaşım hizmetlerinin sunulduğu yerlere veya programın başladığı yerleşim yerinden konaklama tesisine veya programın bitiminde, tesisten yerleşim yerine herhangi bir araçla, bir tarifeye bağlı kalmaksızın seyahat acentası tarafından verilen ulaşım hizmeti.

2- Yolcunun ve eşyasının bir taşıt aracı terminalinden diğerine, bir terminalden veya geri, ya da otelden gideceği bir noktaya(örneğin bir tiyatroya)mahalli taşıma araçları ile taşınması.

3- Yolcuları, limanlardan, gar veya oto istasyonundan bir konaklama tesisine ya da tersine konaklama tesisinden istasyonlara taşıma hizmetlerinin tümü.

 

Futbol Terimi Olarak Transfer:
Bir takıma bağlı bir oyuncunun, belirli kurallara uygun olarak bir başka takıma geçmesi, takım değiştirme.

 

Benzer Beden Eğitimi ve Spor Terimleri:

Fotosel: Yarışmacıların varışta çekilen, özellikle izlerken pek ayrılamayacak kadar birbirine yakın derece yapanların sıralamasını belirlemeye ışık tutan fotoğ

Karbonhidrat: Karbon, hidrojen ve oksijen içeren şekerler, nişastalar ve selülozdan oluşan kimyasal bileşik grubu. Temel besin gruplarından biri.

Gliserol: Yağlarda bulunan alkol.

Sosyal Değerler: Bir gruba ya da topluma üye olanların uymak durumunda oldukları genelleşmiş ahlaki inançlar.

Buhran: Tehlikeli sonuç doğurabilecek gerginlik, bunalım, kriz.

Oksidatif Sistem: Vücudun en karmaşık enerji sistemidir. Oksijen aracılığıyla besin maddeleri parçalanarak enerji (ATP) üretimi sağlanır. Bu sistem, uzun süreli aktivit