Töre Nedir? Töre Hakkında Kısaca Bilgi

Töre Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Töre:
1- Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü, âdet.

2- Bir toplumdaki ahlaki davranış biçimleri, adap.

 

Tarih Terimi Olarak Töre:
Bir toplulukta benimsenmiş yerleşmiş kuralların, gelenek ve göreneklerin, ortak alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü. Orta Asya Türk devletlerinde yazısız hukuk kuralları.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Töre:
Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü, âdet.

 

Coğrafya Terimi Olarak Töre:
Bir toplulukta yerleşmiş hâlde bulunan davranış şekillerinin bütünü, adet ve ahlak kuralları.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Töre:
Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü.

 

Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri:

Evtas: Huneyn yakınındaki bir vadinin adı.

İbni Sina: D.Ö. 980-1037 Dünyadaki bütün ilim çevreleri tarafından dünyanın gelmiş geçmiş en değerli alimlerinden biri olarak kabul edilen İbni Sina'nın, henüz

Regaib Kandili: Üç aylardan birincisi olan Recep ayının ilk cuma gecesi Regaib kandili olarak geçen mübarek bir gecedir. Bu gece dualar, namazlar bereketlenir, Kur'an

Teslimiyet: Teslim olma, kendini verme, boyun eğme.

Ahit: 1- Kendi kendine söz vererek bir işi üzerine alma, ant. 2- Söz verme, anlaşma, yemin.

Âhâd Haber: Meşhur hadislerin şartlarını haiz olmayan hadis veya haber. Bazılarına göre; Tevatür derecesine ulaşmamış olan haber veya hadis. Ahâd Hadîs.