Tescil Nedir? Tescil Hakkında Kısaca Bilgi

Tescil Terimi Hakkında Bilgiler

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Tescil:
Herhangi bir şeyi resmî olarak kaydetme, kütüğe geçirme.

 

Hukuk Terimi Olarak Tescil:
Resmi kütük veya defterlere bir konunun (hakkın) yazılması, kayıt düşülmesi.

 

Tarih Terimi Olarak Tescil:
Onay.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Tescil:
Herhangi bir şeyi resmî olarak kaydetme, kütüğe geçirme.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Tescil:
Kayıtlı sermaye sistemine tabi anonim ortaklıklarda, sermaye artırımı işlemleri tamamlandıktan sonra sermaye artırımının tescili için, Sermaye Piyasası Kurulu'nca verilen ve ödenmiş hisse senedi tutarını gösteren belgedir.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Tescil:
Tescil, tapu kütüğüne yazım demektir. Ayni ve şahsi haklara yönelik işlemlerin gerekleri yerine getirildikten sonra tarih ve yevmiye numarası ile kütüğe tescil edilir. Tescil siyah veya mavi mürekkepli kalemle ve kitap harfleriyle okunaklı şekilde genelde elle yazılır. Ancak şerhler ve beyanlar sütununa yazılması gereken bazı belirtmelerin (örneğin, imar uygulaması, kamulaştırma gibi) kaşe halinde basıldığı da olmaktadır. Tescilsiz iktisaplar dışında, ayni haklar tapu siciline tescil ile kazanılır.

 

Benzer Trafik ve İlk Yardım Terimleri:

Zehir: Organizmaya girdiğinde kimyasal etkisiyle fizyolojik görevleri bozan ve miktarına göre canlıyı öldürebilen madde, ağı.

PTD Testi: Sürücülerin psikomotor ve zihinsel yetenek ve beceri düzeylerinin bilgisayar destekli test sistemleri kullanılarak ölçülmesidir.

Göçük: 1- Çökmüş, göçmüş yer. 2- Çökmüş, kaymış toprak, çöküntü, yıkıntı. 3- Kaya veya cevherin kendi kendine yer altına doğru çökmesi.

Fener: Saydam bir maddeden yapılmış veya böyle bir madde ile donatılmış, içinde ışık kaynağı bulunan aydınlatma aracı.

Kusur: 1- Bilerek veya bilmeyerek bir işi gereği gibi yapmama. 2- Eksiklik.

Araç Muayene İstasyonu: Araçların niteliklerini tespit ve kontrol edebilecek cihaz ve personeli bulunan ve teknik kontrolü yapılan yerdir. Araçların Muayenesi; HUSUSİ (