Telif Hakkı (Copyright) Nedir? Telif Hakkı (Copyright) Hakkında Kısaca Bilgi

Telif Hakkı (Copyright) Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Telif Hakkı (Copyright):
Edebi, dramatik, müzikal, artistik ve diğer entelektüel eserler gibi "özgün yaratıcılık yapıtları" nı oluşturan eser sahiplerine kanunlar tarafından sağlanan bir koruma biçimi. Telif hakkı Türkiye'de 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile koruma altına alınmıştır.

 

Benzer Kütüphanecilik Terimleri:

Doktora Tezi: Doktora derecesi alabilme koşulu gereği lisansüstü öğrencisinin sunduğu bir konu hakkında genişletilmiş biçimdeki yazılı incelemesi (kitap gibi).

Ayrıca Bakınız: Çoğunlukla kataloglarda veya sözlüklerde bulunan bilginin ek kaynağına yapılan gönderme. (Örnek: Köpek Ayrıca bakınız Kanin)

FTP (Dosya Aktarım Protokolü): Bir bilgisayardan bir başka bilgisayara elektronik dosyaların aktarımında kullanılan yöntem.

Verso: Bir kitabın sol taraftaki sayfası olup çift numara taşır. Rektonun tersidir.

Kaynak Ayırtma: Kullanıcının ödünç almak istediği ancak başka bir kullanıcıda olan bir kaynağı kütüphaneye iade edildiğinde kendisinin kullanımı için ayrılmasını iste

Bibliyografik Veritabanı (Bibliographic Database): Bir katalog veya dizinin elektronik versiyonu. Elektronik bir veritabanını kullanan kullanıcı, yayın, yazar, konu, başlık ya da başka tarama terimleri