Teletekst (Teletext) Nedir? Teletekst (Teletext) Hakkında Kısaca Bilgi

Teletekst (Teletext) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Teletekst (Teletext):
Metin ve basit grafiklerin televizyon ekranına aktarılması için kullanılan havadan yayın tiplerinden birine verilen isimdir. Yayın tarama satırlarındaki kullanılmayan parçalardan yararlanır ve izleyebilmek için televizyonda özel bir çözücüye gereksinim duymaktadır. Teletekst genel olarak tek yönlü bir yayın tipidir. Kullanıcı uzaktan kumandadaki tele-tekst tuşları ile görmek istediği sayfayı seçebilir.

 

Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri:

Call Center: Çağrı merkezi. Müşterilerden gelen çağrılarla birlikte diğer çağrıların da bilgisayar otomasyonu yardımıyla yönetildiği merkez.

High-Definition Multimedia Interface (HDMI): Yüksek Çözünürlüklü Multimedya Ara yüzü. HDMI, yüksek çözünürlüklü video ve aynı zamanda ses bilgilerini taşımak için kullanılır. Saniyede 2.2 Gb (5 G

Telefon Kamerası: Kameralı telefonlar, yerleşik bir kamera kullanarak fotoğraf ve/veya video çekerek bunları depolamanızı sağlar.

Köprü Aksesuarı: Ocağın üç ısıtma alanını birleştirerek ızgaraların ve büyük tavaların kullanımını kolaylaştıran, bir ocak üstü aksesuarı.

Symbian: PC'de kullanılan Microsoft Windows gibi, Symbian da mobil cihazlarda kullanılan bir işletim sistemidir. Symbian tarafından belirlenen standartlar, far

Hassas Program: Bu önemli program, sıcağa karşı duyarlı sentetik kumaşları hassas şekilde kurutur.