Telekomünikasyon Nedir? Telekomünikasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Telekomünikasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Telekomünikasyon:
Haber, yazı, resim, sembol veya her çeşit bilginin tel, radyo, optik ve başka elektromanyetik sistemlerle iletilmesi, bunların yayımı veya alınması.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Telekomünikasyon:
Haber, yazı, resim, sembol veya her çeşit bilginin tel, radyo, optik vb. elektromanyetik sistemlerle iletilmesi, bunların yayımı veya alınması.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Telekomünikasyon:
Haber, yazı, resim, sembol veya her çeşit bilginin tel, radyo, optik ve çeşitli sistemlerle iletilmesi, bunların yayımı veya alınması, uz iletişim.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Telekomünikasyon:
Haber, yazı, resim, sembol veya her çeşit bilginin tel, radyo, optik ve başka elektromanyetik sistemlerle iletilmesi, bunların yayımı veya alınması, uz iletişim.

 

Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri:

Telekabin: Taşıyıcı ve çekici bir kablo üzerinde değişik sayıda ve kapalı kabinlerden oluşan, iki ilâ dört kişilik kapasitede, mekanik yukarı çıkarma cihazı.

Storno: Rezervasyonun iptali.

Dünya Turizm Örgütü: Turizmin geliştirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla kurulan, Birleşmiş Milletlere bağlı bir uzmanlık kuruluşu.

Kapsamlı Tur: Turistlerin gezilerini yapabilmeleri için gerekli tüm ihtiyaçlarının karşılandığı bir tur şekli.

Turizm Büyümesi: Konaklama imkânı veren yatak sayısındaki veya bir bölgeye gelen ziyaretçi sayısındaki istatistikî artış.

Slept Out: Otelde konaklamakta olan misafirin geceyi otel dışında geçirmesi(S/OUT).