Telekomünikasyon Nedir? Telekomünikasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Telekomünikasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Telekomünikasyon:
Haber, yazı, resim, sembol veya her çeşit bilginin tel, radyo, optik vb. elektromanyetik sistemlerle iletilmesi, bunların yayımı veya alınması.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Telekomünikasyon:
Haber, yazı, resim, sembol veya her çeşit bilginin tel, radyo, optik ve çeşitli sistemlerle iletilmesi, bunların yayımı veya alınması, uz iletişim.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Telekomünikasyon:
Haber, yazı, resim, sembol veya her çeşit bilginin tel, radyo, optik ve başka elektromanyetik sistemlerle iletilmesi, bunların yayımı veya alınması.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Telekomünikasyon:
Haber, yazı, resim, sembol veya her çeşit bilginin tel, radyo, optik ve başka elektromanyetik sistemlerle iletilmesi, bunların yayımı veya alınması, uz iletişim.

 

Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:

Tepki: Organizmanın uyarımlara verdiği yanıttır.

Filoloji: Dil bilimi.

Egzistansiyalizm(Varoluçuluk): Sartre tarafından ortaya atılan görüşe göre insanın kendisini gerçekleştirmesi için önce var olması gerektiğini öne süren akımdır.

Ruhçu görüş (spiritüalizm): Tinselcilik. Bütün gerçekliğin özünün ruh olduğunu ve maddi olanın yalnızca ruhsal gerçekliğin bir görünüşü olduğunu ya da salt bir tasarım olduğunu i

Nihilizm (Hiççilik): Nihilizme göre hiçbir varlık gerçekten var değildir ve varlığı var olan olarak kabul eden görüşlere karşı çıkar. Ancak daha genel bakıldığında nihiliz

Mutluluk Ahlakı: Eylemlerin amacının, insanın mutluluğu (eudaimonia) olduğunu öne süren ahlak öğretisi.