Takım Nedir? Takım Hakkında Kısaca Bilgi

Takım Terimi Hakkında Bilgiler

Futbol Terimi Olarak Takım:
Bir kulübü, bir okulu, bir bölgeyi, bir kenti, bir ulusu ya da bir kıtayı temsil edebilen, on bir kişiden kurulu, futbol oynayan topluluk.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Takım:
Canlıların sınıflandırılmasında kullanılan, familya ve sınıf arasındak bulunan, yakın benzerlik gösteren organizmaların meydana getirdiği taksonomik birlik. Ordo.

 

Biyoloji Terimi Olarak Takım:
Canlıların sınıflandırılmasında kullanılan, familya ve sınıf arasındak bulunan, yakın benzerlik gösteren organizmaların meydana getirdiği taksonomik birlik.Ordo.

 

Tiyatro Terimi Olarak Takım:
Orta oyununda kişiler, rol alan bütün sanatçılar.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Takım:
1. Bir spor dalında yarışma için oluşturulmuş sporcu topluluğu.

2. Ortak bir amaç çerçevesinde bir araya gelmiş küçük gruplar.

3. Meslek, davranış, durum vb. yönlerden birbirine uyan kimselerin oluşturduğu topluluk.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Takım:
Ortak benimsenmiş ve açık bir amaç etrafında, belirlenmiş bir dizi görev ve sorumlulukları yerine getirmek üzere benimsenmiş bir takım üyesinin liderliğini kabul eden uygun büyüklükteki çalışanlar topluluğu.

 

Benzer Futbol Terimleri:

B Takımı: Bir takımın ya da karmanın ikinci derecedeki oyuncularından kurulan takım.

Verkaç: Duvar pası. Topa sahip olan oyuncunun topu yakındaki arkadaşına vererek boş alana kaçması ve topu tekrar alma eylemi.

Arka Ağ: Kalenin arkasına ve yanlarına gerilen ve genellikle naylon ipliğinden yapılmış ağ, kale ağı.

Ayak Topu Birliği: Futbol kulüplerinin bağlı bulundukları birlik. (Karşılaşmaların düzenlenmesi ve ülkedeki futbol oyununun tüm yönetimi bu birlikçe yürütülür.) Futbol F

Elemeli Karşılaşmalar: Yenik takımın elenip çıktığı ve hiç yenilmeyen takımın birinciliği kazandığı bir tür futbol dönüsü.

Gümüş Gol: Elemeli karşılaşmalarda normal süresinin berabere bitmesi durumunda kazanan takımı belirleme amaçlı uygulama.ilk 15 dakikalık uzatma devresinde eşitli