Tahallül Nedir? Tahallül Hakkında Kısaca Bilgi

Tahallül Terimi Hakkında Bilgiler

Hac ve Umre Terimi Olarak Tahallül:
Sözlükte haram iken helal olmak anlamına gelen "tehallül",ihram yasaklarının sona ermesi, ihram'dan çıkma demektir. İki tahallül vardır. Kurban bayramının birinci günü tıraş olduktan sonra birinci tahallül gerçekleşir. Bu durumda cinsel ilişki dışında bütün ihram yasakları sona erer. Ziyaret tavafından sonra ikinci tehallül gerçekleşir. Bununla cinsel ilişki yasağı da kalkar.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Tahallül:
Sözlükte haram iken helal olmak anlamına gelen "tehallül", ihram yasaklarının sona ermesi, ihram'dan çıkma demektir. İki tahallül vardır. Kurban bayramının birinci günü tıraş olduktan sonra birinci tahallül gerçekleşir. Bu durumda cinsel ilişki dışında bütün ihram yasakları sona erer. Ziyaret tavafından sonra ikinci tehallül gerçekleşir. Bununla cinsel ilişki yasağı da kalkar.

 

Benzer Hac ve Umre Terimleri:

Eyyam-ı Nahr: Kurban kesme günleri demektir. Zilhicce ayının 10., 11. ve 12. günleridir.

Eyyam-ı Mina: Mina'da şeytan taşlama günüdür. Mina günleri demektir. Mina günleri, Zilhicce ayının 10, 11 ve 12. günlerdir.

Eyyam-ı Teşrik: Zilhiccenin 11,12 ve 13. günleridir. Kurban bayramının arefesinin sabah namazından, dördüncü günün ikindi namazına kadar, 23 farz namazın akabinde, te

Cinayet'ül Hac: Hac yasakları demektir.

Safâ: Sa'yın başladığı tepe.

Mikat: Hill bölgesinde dünyanın diğer bölgelerinden ayıran sınırlardır. Harem ve Hill bölgeleri dışında yaşayan dünya Müslümanları, Hac veya Umre yapmak niye