Tadil Nedir? Tadil Hakkında Kısaca Bilgi

Tadil Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Tadil:
Değiştirme; değişiklik.

 

Hukuk Terimi Olarak Tadil:
değiştirme; değişiklik

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Tadil:
Bir hadis ravisinin naklettiği hadislerin geçerli kabul edilebilmesi için o ravinin, Kur'an-ı Kerim ve sünnetin buyruklarına uygun davrandığının, şahsiyetini zedeleyici söz ve davranışlardan uzak durduğunun, naklettiği hadisleri olduğu gibi aktarıp birbirine karıştırmadığının belirlenmesi, ortaya konması.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Tadil:
Tapu siciline başlangıçta doğru olarak yazılmış bir kaydın sonradan vuku bulan olaylar ile anlam ve önemini yitirmiş veya kapsamında farklılık olması halinde malik veya hak sahibinin talebi ile sicildeki kaydın gerçeği yansıtır hale getirilmesidir. Değişiklik, düzeltmeden (tashihten) farklıdır. Değişiklik işlemine en güzel örnek cins değişikliğidir.

 

Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri:

Misyon: İşletmenin veya bir kurumun ne yapmak ve hangi amaçla yapmak üzere kurulduğunun, kendisini nasıl görmek istediğinin ve varlık nedeninin yazılı ifadesi

Tapu: Arazinin belirli bir parçasının veya üzerine inşa edilmiş bağımsız bölümün malikini gösteren, tapu sicil müdürlüğünce verilmiş, aksi kanıtlanıncaya ka

Tesellüm: Teslim. Verilen bir şeyi alıp kaydetmek, teslim almak.

Parsel Numarası: Bir ada içindeki parsellere, her ada için (1) den başlayarak verilen numara.

Resmi Gazete: Başbakanlık tarafından çıkarılan ve kanunların, kanun hükmünde kararnamelerin, tüzüklerin ve bazı yönetmeliklerin yayımlandığı gazete.

Nüfus Sayımı: Bir ülkedeki insanların resmi olarak belirli aralıklarla sayımı.