Sözleşmeye Bağlanmış İşletme Karakteristikleri Nedir? Sözleşmeye Bağlanmış İşletme Karakteristikleri Hakkında Kısaca Bilgi

Sözleşmeye Bağlanmış İşletme Karakteristikleri Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Sözleşmeye Bağlanmış İşletme Karakteristikleri:
Üretim Grubunun Saha koşullarına bağlı Kapasitesine göre yapılacak değişiklikler göz önünde tutularak belirlenen, Planlama Kodu, İK2 ve Programlama ve Yük Dağıtım Kodu uyarınca kaydedilen ve bu Kodlara göre değiştirilen teknik yetenekleri, esneklikleri ve kısıtları.

 

Benzer Elektrik Terimleri:

Enerji Üreticisi: İletim Sistemi ya da Dağıtım Şebekesine bağlı bir ya da birden fazla Üretim Grubu işleten Bağımsız bir Enerji Üreticisi ya da Lisanslı bir şirket.

Sistem Kullanıcısı: Bir iletim veya dağıtım sistemini besleyen veya bu sistemlerden beslenen herhangi bir gerçek veya tüzel kişi.

Aktif Enerji: Aktif gücün zamanla çarpımından elde edilir ve Kilowatt saat (kWh) ile ifade edilir.

Bir Saat: Günün yirmidörtte biri. 3600 saniye, 60dakikadır. Elektriğin kullanım ölçüsü; Tüketilen enerjinin zaman birimidir.

İşletmeye Amade Olma Faktörü: O ay için saat toplamından, o ay içindeki Bakım, Revizyon, Arıza için durulan saatler toplamının çıkarıldığı (pay) değerin, o ay için saat toplamına b

Otomatik Gerilim Regülasyonu: Bir Üretim Grubunun ya da transformatörün gerilimini belirlenmiş sınırlar içinde kalacak şekilde kontrol eden sistem.